nieuws

Jean Luc Etienne stapt over naar Francois Geurds**

Restaurant 5532

Jean Luc Etienne heeft de overstap gemaakt van De Gouden Reael in Amsterdam naar het tweesterrenrestaurant van Francois Geurds, FG, in Rotterdam. Hij is er maître sommelier.

Jean Luc Etienne stapt over naar Francois Geurds**

Op Facebook zegt hij over zijn nieuwe baan na zijn eerste volle werkweek: ‘Ook voor mij fanatiek genieten maar wel met de na druk op fanatiek! Super bedrijf en een leuk team.’ Etienne werkt er sinds half januari.

Bij De Gouden Reael in Amsterdam, waarvan Etienne mede-eigenaar was, kon hij zijn wijn-ei niet kwijt, verklaart hij zijn overstap naar het sterrenrestaurant tegenover Misset Horeca.

‘Hoewel ik anders had gehoopt, wat het toch te klein en kwamen er te weinig gasten voor de wijn. Zeventig procent koos er denk ik toch wel voor de huiswijn. Niets mis mee hoor, begrijp me niet verkeerd, maar het maakte mij niet gelukkig. Bij FG hoop ik wel de voldoening te behalen die ik zoek.’ Jean Luc Etienne gaat er samenwerken met Alain Rosier.

Hij vervolgt: ‘Het eigenaar zijn van een zaak, was geen hoofddoel voor mij dus dat feit speelde geen rol in de beslissing weg te gaan bij de Gouden Reael.’

‘Ik mag bij FG natuurlijk werken met een van de beste chefs van Nederland met heel interessante wijn-spijscombinaties. Bij FG is bijvoorbeeld meer speling in prijs mogelijk en er is meer ruimte voor sake, cava en sherry. Er komt een ander type gast en zij geven mij meer mogelijkheden op wijngebied.’

Sommelier Jean Luc Etienne was sinds begin 2016 mede-eigenaar van restaurant De Gouden Reael in Amsterdam. Hij werkte er met wijnen die allemaal een vaste opslag kenden. ‘Wijn vanaf 25 euro inkoop krijgt een opslag van 25 euro en btw. Wijnen onder de 25 euro krijgen een opslag van 12 tot 20 euro,’ zei hij over de wijze van wijncalculatie van de Gouden Reael tegen Misset.

Leestip:
Jean Luc Etienne: In veel zaken is wijn te duur

Jean Luc Etienne werkte voorheen bij Latour (onderdeel van Huis ter Duin in Noordwijk), Savelberg, Taste The Winebar in Den Haag, &Samhoud Places in Amsterdam en bij De Vierbannen in Ouwerkerk.

Reageer op dit artikel