nieuws

TV-show De Nieuwe Garde over veelbelovende chefs en sommeliers

Restaurant 8388

In het programma De Nieuwe Garde volgt de KRO-NCRV jonge veelbelovende chefkoks en een sommelier in de keuken en daarbuiten. Met koken als grootste passie, moeten er andere dingen worden opgeofferd. Valt het runnen van een sterrenrestaurant te combineren met gezinsuitbreiding? Waar is de grens tussen kunnen en willen? En hoe gaan ze om met prestatiedruk? In De Nieuwe Garde worden deze jonge toptalenten 24/7 gevolgd op hun weg om de absolute top in hun vak te bereiken.

TV-show De Nieuwe Garde over veelbelovende chefs en sommeliers

Syrco Bakker is één van de chefs die gevolgd wordt. Hij runt als chefkok het sterrestaurant van Sergio Herman Pure C in het Zeeuwse Cadzand. De perfectionistische Bakker bouwt daarbij een nieuw huis met zijn vriendin en ook Pure C en het bijbehorende hotel krijgen een make-over. ‘Ik denk dat je met eten alle zintuigen moet prikkelen. Als je iets ziet moet je denken: ik wil het eten. Zo smakelijk moet het eruit zien. Je kan niet de makkelijke weg kiezen. Dat is een no go. Je moet elke dag alles geven’, aldus Bakker.

Chefs Ryan Bahadoer en Arturo Dalhuisen

Ook volgt het programma Ryan Bahadoer, zoon van tweesterrenchef Soenil Bahadoer, gaat na een mislukt avontuur aan de slag bij sterrenzaak De Karpendonkse Chefs De Nieuwe GardeHoeve. Hier zal hij de zittende chefkok gaan vervangen. Bahadoer: ‘Ik ga net zo lang door tot ik die smaak echt heb.’ Arturo Dalhuisen, protegé van driesterrenchef Jacob Jan Boerma, is gevraagd om Boerma’s restaurant The White Room in het Krasnapolsky-hotel in Amsterdam te leiden. Een prestigieus project wat betekent dat hij geen vrije tijd meer heeft en zijn familie en vrienden nauwelijks ziet. Alles offert hij op voor dit project, zijn grote droom. ‘Ik ben een vakidioot, iemand die er alles voor aan de kant zet. In mijn agenda staan geen verjaardagen meer van mensen die ik ken.’

Chefs Estée Strooker en Jermain de Rozario

Estée Strooker,Chefs De Nieuwe Garde TV kok, eigenaresse van restaurant ’t Amusement en saladebar Slaatje Bla in Arnhem, voorvechtster van duurzaam eten, merkt dat ze de afgelopen jaren te veel hooi op haar vork heeft genomen. Ze moet keuzes maken om zich als chef naar een hoger niveau te tillen en inspiratie opdoen bij een gerenommeerd restaurant in New York. ‘Ik wil me meer laten horen nog. Laten zien wat ik kan en wat ik te vertellen heb.’ Jermain de Rozario, stond een paar jaar geleden nog op de vuilniswagen. Nu heeft hij zich opgewerkt tot chef en eigenaar van zijn restaurant De Rozario in Helmond. ‘Als je eenmaal onderaan hebt gelegen, besef je dat je er iets aan moet doen om wat te bereiken. Dat is mijn hoogste prioriteit. En dat is misschien wel eens vervelend voor mijn vrouw, maar samen met mijn zoon komt mijn restaurant op 1.’

Restaurant Breda en Lotte Wolf

Johanneke van Iwaarden, Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk zijn rasechte ondernemers die op jonge leeftijd al een imperium hebben opgebouwd in Amsterdam. Naast hun twee restaurants Breda en Guts & Glory, openen ze een Pita tent in de Foodhallen en brengen ze een eigen snack op de markt. Ze zijn altijd bezig met een volgend project. De Beer: ‘We zijn altijd op zoek naar een extra boost in een gerecht, dat je stijl achterover laat slaan. Dat is de bedoeling.’ Lotte Wolf, werkt al heel jong als sommelier bij toprestaurants Oud Sluis en Pure C. Inmiddels gaat ze over de wijn-spijs combinaties bij sterrenrestaurant Bridges in het Amsterdamse hotel The Grand. Daarnaast heeft ze haar eigen wijngaard in Zuid Afrika. ‘Het gevoel om door mijn eigen wijngaard te lopen dan kan ik bijna niet beschrijven hoe gelukkig ik word. Ik denk dat ik Nirvana vind daar.’ Wolf is als wijnexpert verbonden aan Misset Horeca en deelt elke maand haar kennis en ervaringen in de wijnwereld.

De Nieuwe Garde start woensdag 10 mei om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

Reageer op dit artikel