nieuws

Leerling-kok en chef-kok zij aan zij in restaurant L’Entree van Hotelschool Venlo

Restaurant 2

Leerling-koks koken sinds kort op de donderdagavonden tijdens de ‘Koken met sterrenavonden’ samen met de chef-kok van hun stagebedrijf in restaurant L’Entree van Hotelschool Venlo.

Leerling-kok en chef-kok zij aan zij in restaurant L’Entree van Hotelschool Venlo
Lou Bongers met Jeroen van Gansewinkel

‘Samen koken met een topkok, dat wil toch iedereen’, vertelt een stralende Lou Bongers, student Zelfstandig werkend kok. Hij voelt zich helemaal in z’n element in de keuken naast chef-kok Jeroen van Gansewinkel van restaurant Damianz in Het Arresthuis in Roermond. Niet alleen Lou Bongers valt deze eer te beurt tijdens de ‘Koken met sterrenavonden’.De chef-koks zijn afkomstig van Chateau De Raay tot Brienen aan de Maas en van Da Vinci tot Chateau Holtmühle.

Op de Koken met sterrenavonden zwaaien derdejaars studenten van de opleidingen Zelfstandig werkend kok en Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw zwaaien dan de scepter in restaurant L’Entree. De leerling-kok kookt een menu dat hij zelf heeft samengesteld met de chef van zijn stagebedrijf. De gastheer of gastvrouw zorgt voor de bijpassende wijnen en ziet erop toe dat alles vlekkeloos verloopt en het de gasten aan niets ontbreekt.

Sterrenavonden en de restaurants:

23 maart, Parkhotel Horst
23 maart, HCR Wilhelmina
23 maart, Het Arresthuis Roermond
30 maart, Kasteel Eyckholt Roosteren
30 maart, Hostellerie De Hamert
30 maart ‘t Roadhoes
6 april, Café Restaurant Maaszicht
6 april, Lunchroom Lion d’Or
6 april, Restaurant Kommilfoo
13 april, Brasserie Preuf
13 april, Restaurant Yagua Skybar
13 april, Terlago bar resaurant
4 mei, Café Restaurant Vice Versa
4 mei, LUNA Eten & Drinken
4 mei, Kasteel Baexem
11 mei, V.O.F. De Zoes 11 mei, Chateau Holtmühle Bilderberg
11 mei, Eet- en koffiehuis De Kiosk
18 mei, Restaurant Tout a Fait
18 mei, Chateau De Raay
18 mei, DOK6 1 juni, Restaurant Da Vinci
1 juni, Brienen aan de Maas
1 juni, Adventure World of Taurus
8 juni, Brasserie Maasduinen
8 juni, Maashof

Meer over opleidingen in de horeca? klik hier.

Wat willen leerlingen van hun leerbedrijf? Deze vraag stelde Misset Horeca eerder aan leerlingen en leermeesters van de drie van beste leerbedrijven in de horeca van 2016. Double Tree by Hilton in Amsterdam, Goed Proeven uit Arnhem en ’t Feithhuis in Groningen. Lees hier het hele verhaal.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels