Land Rover ging voor de ontwikkeling van de chocolade de samenwerking aan met de Belgische chocolatier Dominique Persoone. Naast de eigenaar van The Chocolate Line werken ook Sergio Herman**, Jonnie Boer*** en hun Belgische collega's David Martin* en Gert de Mangeleer*** mee.
Sergio Herman & Jonnie Boer: sakura en gin
Elke chef werd gevraagd een vulling te maken die hun persoonlijkheid typeert. Sergio Herman koos voor een combinatie van frisse Sakura en licht gezouten karamel en chocolade. Jonnie Boer voegde zijn eigen gin toe aan de praline.
Lees ook: Dominique Persoone maakt bonbons voor Oud Sluis
Okinawa zout en matcha thee
David Martin, van La Paix in Brussel, verwerkte Miso in zijn praline. Die werd vervolgens bestrooid met Okinawa-zout. Gert De Mangeleer, van Hertog Jan in Brugge, koos voor een combinatie van Koji (gefermenteerde rijst) en groene Matcha thee. Dominique Persoone creëerde een gele Defender-praline. Deze bestaat uit melkchocolade, gevuld met hazelnootpraliné en keylime.
De Defenders van chocolade zijn te koop in The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen.