artikel

54: Central – Venlo

Café

Het schoolvoorbeeld van een modern café. Met alle bijbehorende plus- en minpunten. Plus: ruim, lichte en ietwat nostalgische inrichting, een eet- en drinkfunctie in balans en een mooi terras voor de deur. Min: het personeel.

54: Central – Venlo

Tijdens meerdere bezoeken wordt ons jurylid niet blij van de mannen en vrouwen in de bediening. Als we eenmaal ontdekt zijn, ontstaat gekibbel aan de bar over wie eerder had moeten reageren. Hierna kost het enige tijd om de tapkraan voor de bestelde Diebels Alt te vinden. Als die is ontdekt, blijkt er zuur bier uit te komen. De klacht hierover aan de bar wordt gelukkig niet gevolgd door het obligate ‘Hij hoort zo te smaken’, of, nog erger ‘Andere gasten vinden ’m wel lekker.’ Nee, prompt wordt een nieuw vat aangerukt. Prima. Maar helaas, ook de inhoud hiervan heeft niet de kenmerkende smaak van een goede Alt. Laat de leidingen even grondig reinigen, willen we adviseren. De bardame adviseert na deze poging daarom maar een Hertog Jan Lentebock. Die smaakt dankzij de hogere omloopsnelheid wel prima, maar zit qua alcoholvolume bijna 2 procent hoger dan de Alt. Dat moet je willen. Bij het afrekenen staat het Duitse bier ook nog op de rekening. Slordig.

Op een ander moment zien we het personeel elkaar weer aanstoten. ‘Hé, help die gast eens even.’ Daarna gaat de bediening adequaat. En toch, echt welkom voelen we ons nooit. Het blijft formeel en zakelijk. De wc is opvallend: van roestvrij staal met voor de mannen een grote ronde fontein om de handen te wassen. Iets wat het jurylid nog kent uit zijn diensttijd. Het geheel ziet er fraai uit. Jammer alleen dat het niet erg schoon is. Onder ieder urinoir ligt een plas van missers.

Algemene informatie

Gastheren: Dustin van Rhienen en Baer Born

Markt 22, 5911 HD Venlo

(077) 355 23 73

info@cafecentral.nl

www.cafecentral.nl

Reageer op dit artikel