Inspiratie uit horecazaken

Hoe richten ondernemers hun zaak in? Wat zijn de trends op het gebied van design en welke eyecatchers zijn gespot? In de collectie Inspiratie wordt alles in beeld gebracht en kun je filteren op categorie, segment en/of plaats.

Binnenkijken bij Het Duincafé in Overveen met een biophilic interieur

Binnenkijken bij Het Duincafé in Overveen met een biophilic interieur

Het Duincafé van het bezoekerscentrum Kennemerduinen in Overveen is onlangs vernieuwd. Het ontwerp, gerealiseerd door Estida, is geïnspireerd op de...

Disco op het toilet bij Ciao Belli Breda: 'wc gaat viraal op TikTok'

Disco op het toilet bij Ciao Belli Breda: 'wc gaat viraal op TikTok'

De zilveren toiletruimte van de nieuwste hotspot Ciao Belli in Breda is uitgegroeid tot de meest gefotografeerde ruimte van de zaak. Met een simpele...

Ciao Belli in Breda van Patrick van Asch: 'Italiaans hysterisch'

Ciao Belli in Breda van Patrick van Asch: 'Italiaans hysterisch'

In het hart van Breda opende Patrick van Asch in februari de deuren van een nieuw Italiaans shared dining restaurant: Ciao Belli. Het grote...

Binnenkijken bij Verhage Vlietplein

Binnenkijken bij Verhage Vlietplein

Na een grondige verbouwing van ruim twee maanden zijn de deuren van Verhage Vlietplein te Ridderkerk officieel geopend. Het voormalig pand van...

3 horecatrends uitgelegd: biohacking, maximalisme en biotech

3 horecatrends uitgelegd: biohacking, maximalisme en biotech

Horeca platform Tippr heeft het trendrapport 'Horeca Hacking' gepubliceerd. Dit rapport beschrijft een toekomst waar de horeca niet alleen eten...

Gespot: Boterkaarsjes bij Not Standard - Waar niets standaard is

Gespot: Boterkaarsjes bij Not Standard - Waar niets standaard is

Bij café Kennedie, onderdeel van Not Standard in het hart van Eindhoven, wordt boter op een verrassende wijze gepresenteerd; als een boterkaarsje. De...

Binnenkijken bij hotel Blendin Bloemendaal: 'eerste vestiging ademt zee en duinen'

Binnenkijken bij hotel Blendin Bloemendaal: 'eerste vestiging ademt zee en duinen'

Boutique Hotel Blendin is de eerste vestiging van het gelijknamige boutique-merk, geopend op de top van de duinen bij Bloemendaal aan Zee. Het...

Dé 6 speakeasy-restaurants van Nederland en hun succesfactoren

Dé 6 speakeasy-restaurants van Nederland en hun succesfactoren

Het fenomeen speakeasy is vooral bekend van cocktailbars, maar inmiddels doen ook speakeasy-restaurants hun intrede in Nederland. 'De mysterieuze...

Binnenkijken bij de nieuwe exclusieve suites van Château Neercanne

Binnenkijken bij de nieuwe exclusieve suites van Château Neercanne

Na een verbouwing van bijna een jaar zijn de zeven nieuwe exclusieve suites van Château Neercanne, onderdeel van Oostwegel Collection, geopend....

Binnenkijken bij The All Out Amsterdam: 'Een Instagrammable apenkooi voor volwassenen'

Binnenkijken bij The All Out Amsterdam: 'Een Instagrammable apenkooi voor volwassenen'

The All Out Amsterdam is een nieuw concept waar entertainment, eten, drinken en plezier samenkomen in een Instagramwaardige setting. De oprichters...

Binnenkijken bij Harper in Den Haag: 'restaurant met meerdere intieme niveaus'

Binnenkijken bij Harper in Den Haag: 'restaurant met meerdere intieme niveaus'

Vier horecamannen slaan de handen ineen en openen op 26 april restaurant Harper op de Plaats in Den Haag, dat is gevestigd in een monumentaal pand...

Gespot: bijzondere cocktailervaring met 3D-bril én geprinte teksten

Gespot: bijzondere cocktailervaring met 3D-bril én geprinte teksten

Bij het nieuwe horecaconcept The All Out Amsterdam beleef je een opmerkelijke cocktailervaring. Dit doe-horecaconcept richt zich op vermaak en...

Geschoten door Wildschieters

Binnenkijken bij barstro Prins & Aap: combinatie Amsterdams café en Nederlandse bistro

Barstro Prins & Aap is een onlangs geopende hotspot in het boutiquehotel Andaz Amsterdam Prinsengracht. De term 'barstro' staat voor een combinatie...

Binnenkijken: Nieuwe eigenaren openen vernieuwde Jans' Food en Wijnbar in Arnhem

Binnenkijken: Nieuwe eigenaren openen vernieuwde Jans' Food en Wijnbar in Arnhem

Jans' Food en Wijnbar in Arnhem onderging een metamorfose en kreeg nieuwe eigenaren. Leon Dieperink en Elise de Jong nemen vanaf maart 2024 de food...

13 bijzondere horecatoiletten: van poepchic tot creatieve pareltjes

13 bijzondere horecatoiletten: van poepchic tot creatieve pareltjes

Een wow-effect op het toilet. Sommige ondernemers begrijpen maar al te goed dat het horecatoilet een cruciaal onderdeel is van de totale...

Trends terraswijnen: wit blijft een hit

Trends terraswijnen: wit blijft een hit

Wat gaat er dit voorjaar en zomer geschonken worden in de restaurants en op de terrassen? Misset Horeca sprak een aantal sommeliers en wijnimporteurs...

Gespot: Telefoonlaadkluis op terras voorkomt  veel gedoe achter de bar

Gespot: Telefoonlaadkluis op terras voorkomt veel gedoe achter de bar

In een wereld waar smartphones een onmisbaar onderdeel zijn geworden van ons dagelijks leven, heeft restaurant Blink in Zeist een slimme oplossing op...

Binnenkijken bij Osteria Emilia: Modern Italiaans restaurant in Utrecht's oude werfkelder

Binnenkijken bij Osteria Emilia: Modern Italiaans restaurant in Utrecht's oude werfkelder

Osteria Emilia is de nieuwste hotspot aan de Oudegracht aan de Werf in Utrecht, waar elke hoek doordrenkt is met de sfeer van Italië. De eigenaren...

Dé terrasdranken van 2024: 'We doen weer overal ijs bij!'

Dé terrasdranken van 2024: 'We doen weer overal ijs bij!'

Cocktails uit blik, biertorens en weg met het taboe op ijs. Het zijn dé nieuwste trends op het gebied van terrasdranken voor de zomer van 2024. Drie...

Trend: Deze 9 nieuwe restaurants zetten in op compleet avondje uit met entertainment

Trend: Deze 9 nieuwe restaurants zetten in op compleet avondje uit met entertainment

Steeds meer restaurants combineren uit eten gaan met entertainment. Gasten hoeven niet meer een deurtje verder om te feesten of te genieten van...