Koffie & Thee
Collectie bijgewerkt op 29-08-2025
Koffie en thee spelen een hoofdrol in de horeca: ze zijn niet alleen onmisbare dranken, maar ook een kans om gasten te verrassen en de marge te vergroten. In deze collectie vind je praktische kennis over smaak, bereiding en apparatuur, aangevuld met inspiratie voor seizoensspecials en creatieve serveerideeën. Zo krijg je de handvatten om je koffie- en theemomenten naar een hoger niveau te tillen en je gasten steeds opnieuw te verleiden.
Koffiekennis
- Koffie in de horeca: breed inzetbaar en hoge marges - alles wat je moet weten over koffie
- Waar komt koffie vandaan en wat is het eigenlijk?
- Veelzijdigheid van de koffieplant: Bloemen, bladeren, bessen, bonen, alles is te drinken
- Handel in 'rauwe' koffie: de weg van de groene boon
- Verwerkingsmethoden van koffie: van natural tot washed en alles wat daartussen zit
- Herken de koffiebonen en verbeter de smaak van de koffie in je zaak
- Koffiebonen: van lichtbruin tot oliezwart, wat zegt dat over de smaak?
- Behoud de smaak van je koffie: dit moet je weten over het bewaren van koffiebonen
- Tips.Verbeter je koffiekennis door naar deze 13 elementen op de verpakking te kijken
- Tips.Zo brand je zelf koffie in 11 stappen
- Zelf je koffie branden loont, en zó werkt het
- Zo zet je de perfecte espresso
- Temperatuur speelt cruciale rol bij productie en bereiding van koffie
- Wat is de invloed van water op de smaak van koffie?
- Waarom heb ik een waterfilter nodig voor bereiding koffie en thee?
- Wat is het verschil tussen een blend en single origin koffie?
- Wat is het verschil tussen lungo/café crème en americano/long black?
- Wat betekent de term specialty coffee?
- Filterkoffie kan ook prima in een grote horecazaak
- Meer omzet uit koffie: 5 tips van specialist Joost Leopold
- Dit zijn de meest gemaakte fouten door barista's
Theekennis
- Best practice.High tea blijft perfecte omzetmaker én klantenbinder
- Kiona Malinka adviseert: Zet zelfgemaakte ijsthee op de kaart
- Meer marge met huisgemaakte ijsthee op het terras
- 8 lessen van thee-expert Kiona Malinka voor koffiekenner Liesbeth Sleijster
- Heet water is niet altijd theewater
- Best practice.Extra theebeleving: haal alles uit de kruidentuin
Apparatuur
- Tips.13 tips om je espresso-apparatuur schoon te houden
- Tips.Tips voor de aanschaf van een koffiemachine
- Tips.Met deze tips voorkom je klachten van het werken achter de espressomachine
- Een goede kop koffie begint bij een goede molen - maar hoe kies je die?
- Het belang van een schone koffiemolen
- Best practice.Zo kiezen deze vier ondernemers hun espressomachine voor de horeca
Servies & Porselein
Koffie- en Theekaart
- Tips.Tips voor een goede koffiekaart: pictogrammen en psychologische trucjes
- Zo maak je van koffie terrassensatie
- 20 manieren om koffie te serveren
- Steel de show met 'dirty coffee': Voeg een shot espresso toe aan vers sinaasappelsap
- Warme onderscheidende winterdranken
- 36 x winterse koffie: verwarm je gasten op koude dagen
- Drie groene ijskoffies voor op het terras
- Koffie & theecreaties: 6 x zomerdranken
- 6 x knappe ijskoffies
- 25 zomerse koude koffie- en theerecepten
- 38 verkoelende koffievarianten voor de zomerse koffiekaart
- 9 x nieuwe thee- en koffiecocktails
- Vier ijstheerecepten van Kiona Malinka
- Sinterklaas- en kerstkoffie: inspiratie voor de koffiekaart rond de feestdagen
Niet gevonden wat je zocht?
Bekijk alle collecties of zoek in alle artikelen.