
Is het klassieke kindermenu nog van deze tijd? 'Er liggen kansen voor...
Frietjes, pannenkoeken of een pizza blijven populair in het kindermenu. Maar ook de kleinste gasten willen bij een restaurantbezoek wat te kiezen...

Brouwerijen maken bierprijzen bekend: fust tot wel twintig euro...
De gemiddelde fustprijs van 50 liter pils gaat vanaf januari 2024 gemiddeld met 8,59 euro omhoog, wat neerkomt op een stijging van 5,1 procent. Dat...

Fraude en diefstal in de horeca door medewerkers: dit kun je als...
Horecaondernemers worden met regelmaat geconfronteerd met fraude/diefstal gepleegd door eigen medewerkers. Personeel is inventief in het bedenken van...

Tips om no shows te voorkomen
No show is nog altijd een veel voorkomend probleem in de horeca. Uit eerder onderzoek blijkt dat dit restaurants gemiddeld €1800 per maand kost. Hoe...

Vier concrete tips om jong personeel snel wegwijs te maken in je horecazaak
Hoe train je jonge horecamedewerkers, die enthousiast zijn, maar nog weinig ervaring hebben? Bierexpert en horecacoach Ivo Thijssen ontwikkelde een...

The Seafood Bar opent vestiging in Beurs van Berlage: 'Moet iconisch worden'
In de Beurs van Berlage in Amsterdam vinden internationale (wetenschappelijke) congressen en events plaats. Onlangs opende een nieuwe vestiging van...

Winst en investeringen horeca staan onder druk
De horeca heeft een sterke inhaalslag laten zien na de coronapandemie en de omzet ligt nog redelijk op niveau. De winsten staan echter onder druk en...

Björn de Waal is pas 26, maar runt al twee zaken: 'Altijd in mezelf geïnvesteerd'
Björn de Waal runt op 26-jarige leeftijd feitelijk twee zaken: een fine dining-restaurant en een koffie- en lunchlokaal. De jonge ondernemer en chef...

Inter Scaldes vliegend van start, met twee sterren als doel: 'Heerlijk die adrenaline'
Inter Scaldes is heropend, en daarmee is ook het levensproject van Jeroen en Sanne Achtien officieel van start gegaan. Het jonge stel voelt geen druk...

Zo kun je fors energie besparen in de horeca
Nu de temperatuur daalt, gaan de stookkosten omhoog. Bedrijven merken dat direct in hun portemonnee. Misset Horeca zet de tips voor energiebesparing...

Bij het kopen van deze (groot)keukenapparatuur krijg je geld terug
De overheid geeft subsidie bij de aanschaf van apparatuur dat energiezuinig(er) is. Dat is de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Je kunt...

Deze wetten veranderen voor horecaondernemers per 1 januari 2024
Wat gaat er landelijk veranderen voor de horecaondernemers op gebied van wet- en regelgeving? Dit zijn die nieuwe wetten en regels die ingaan op 1...

Hoe gebruik je als ondernemer de werkkostenregeling (WKR)?
Via de werkkostenregeling (WKR) kunt je als horecaondernemer onbelaste vergoedingen aan uw werknemers geven. Hoe werkt dit?

Stop op bestemmingsplannen in tientallen gemeenten, soms bijna een jaar
Ben je van plan een nieuwe horecazaak te openen op een plek waar nu geen horeca is, of de functie van je huidige bedrijf uit te breiden? Ga dan snel...

Deze vergunningen heb je nodig als je een horecazaak begint
Als je wilt starten in de horeca moet je een aantal vergunningen aanvragen en heb je te maken met wetten en regels. Of het nu gaat om een...

Kleinere porties, dezelfde prijzen: hoe gaat horeca om met het fenomeen 'krimpflatie'?
Kleinere porties, dezelfde prijzen. Uit zeer recent onderzoek blijkt dat het merendeel van de gasten 'krimpflatie' herkent in de horeca....

Vijf tips om de kosten van je horecazaak te verminderen
Door de fluctuerende markt is het een moeilijke tijd om je COGS - cost of goods sold - in evenwicht te brengen. Dit zijn directe kosten die je maakt...