De Toppr van oktober: Jeroen van der Werf, service manager bij The Ald Hotel in Den Haag
Het platform Tippr zet iedere maand een horecamedewerker in het zonnetje. Deze Toppr krijgt zo de waardering die hij of zij verdient.

Het platform Tippr zet iedere maand een horecamedewerker in het zonnetje. Deze Toppr krijgt zo de waardering die hij of zij verdient.

Satelliet Hospitality introduceert levenscyclusanalyses (LCA's) voor haar collectie. Met deze methode wordt de milieu-impact van meubilair volledig inzichtelijk - van grondstofwinning, design en productie tot transport en recycling (cradle to grave).

Emile van der Staak, chef van De Nieuwe Winkel** in Nijmegen, heeft samen met voedselbosboer Wouter van Eck de Groeneveldprijs gewonnen. Het is voor het eerst dat een chef de onderscheiding uitgereikt krijgt.

Restaurant Caert in Harderwijk schudt zijn oude veren af en laat zich van een nieuwe kant zien.

Een notitieboekje onder een stapel theedoeken. Een printje met vetvlekken. Een recept in de WhatsAppgroep van het keukenteam. Of gewoon: 'Het zit in mijn hoofd.' Professionele keukens hebben moeite om hun recepturen op de juiste manier op te slaan en te delen. Gaat AI daar verandering in brengen?

Op de 11e verdieping van het DoubleTree by Hilton bevindt zich LuminAir Amsterdam, een rooftopbar waar interieur, beleving en cocktails samen één verhaal vertellen. Alles versterkt het concept dat staat voor energie, licht, kleur en lucht.

De Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2025/2026 is bekend. Er werden dit jaar 52 erkende leerbedrijven genomineerd. Met de bekendmaking van de Top 10 is de eerste fase van de wedstrijd afgesloten. Eind november wordt bekend welke van deze leerbedrijven zich hebben geplaatst voor de Top 3.

Er zijn regels rondom ouderschapsverlof. Hoe werkt het met aanvragen en het uitbetalen van dit betaalde verlof. 11 praktische vragen.

Bij Rozey eet je plantaardig (grotendeels) en vegetarisch voor een vaste prijs. Onder de vleugels van Club Culinair werkt initiatiefnemer en mede-eigenaar Roos Rutjes aan groei van de formule.

In een paar seconden beslist een gast of hij of zij zich welkom voelt. Licht, geluid, geur, materialen, alles telt mee. Inrichting is allang geen sluitpost meer, maar een strategisch onderdeel van het horecaconcept. Steeds meer ondernemers investeren in uniek design dat de identiteit van hun concept versterkt.

De winnaars van de Restaurant & Bar Design Awards 2025 zijn bekend. De internationale prijzen zetten jaarlijks de meest innovatieve en sfeervolle horecaconcepten in de schijnwerpers. Dit jaar viel ook Nederland in de prijzen. We Are Edn, het restaurant van het DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal, won in de categorie 'Best restaurant/bar in a hotel' Europe. Een kijkje binnen de mooiste horecainterieurs ter wereld.

De horeca teruggeven aan Amsterdammers. Dat beogen ondernemers Michiel van der Eerde, Tom de Rooij, Jasper Albers en Nick van der Meer met een 'nieuw' horecaconcept in de binnenstad.

Het fenomeen dining entertainment, ook wel eatertainment genoemd, verovert wereldwijd de horeca. The Harbour Club Amsterdam Oost breidt uit met een nieuw concept: Rumors.

Weinig grote verrassingen bij de lancering van de Lekker-gids voor 2026: Hans van Wolde kroonde zich met zijn Brut172 in Reijmerstok weer tot het beste restaurant van Nederland. Op nummer twee eindigde De Librije in Zwolle, terwijl De Leuf in Ubachsberg naar nummer 3 sprong. Tijdens het event werd er uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van Jonnie Boer.

Het klinkt zo logisch: je neemt een horecazaak over dus met de vergunningen zal het wel goed zitten. Helaas blijkt dat niet zo vanzelfsprekend. Helaas blijkt dat niet zo vanzelfsprekend, aldus Gertjan Teeuwen, advocaat bij Meester Advocaten.
