Intratuin Maastricht
Overvol stroomnet zorgt voor spanning in de horeca
Niet voor het eerst loopt een horecabedrijf vertraging op door netcongestie. Hoe gaan ondernemers om met dit probleem waar voorlopig geen oplossing voor is?
Niet voor het eerst loopt een horecabedrijf vertraging op door netcongestie. Hoe gaan ondernemers om met dit probleem waar voorlopig geen oplossing voor is?
In het hart van Den Bosch, aan de Brede Haven, is Nevel gevestigd - een restaurant waar groente altijd de hoofdrol speelt en bier voor een verrassende twist zorgt.
In Rotterdam is een nieuw restaurant geopend: Grand Locale.
Joris Bijdendijk is chef, ondernemer, strateeg en vader. In zijn restaurants lijkt hij zijn tijd steeds vooruit te zijn. Duurzame relaties, met iedereen in zijn cirkel, staan aan de basis van zijn succes. 'Als je als restaurant nog steeds niet begrijpt dat een goed rooster en een fatsoenlijke personeelsmaaltijd basisvoorwaarden zijn, leef je in de prehistorie.'
Restaurant Isolar in Huizen maakt plaats voor Stoon gastrobar. De broers Sten en Don Mouissie, bekend om hun vleesgerechten op hete stenen, laten zich voor het nieuwe interieur inspireren door dit concept. Brondy Interior Design vertaalt de uitstraling van de hete stenen naar een design met robuuste materialen en organische vormen.
Ondernemer Roy Faber (34) draait beter dan ooit met zijn Brasserie 1434 in Purmerend: de jaaromzet is inmiddels verdubbeld naar meer dan acht ton. En dan te bedenken dat hij na de coronapandemie een schuld had staan van zo'n 300.000 euro. 'Je kunt geen verstoppertje spelen, je moet actief je schuldeisers benaderen.'
Richard Ekkebus heeft met restaurant Amber in Hong Kong een ongekende prestatie neergezet. De Nederlandse chef heeft op 58-jarige leeftijd eindelijk zijn derde Michelinster uitgereikt gekregen; 17 jaar nadat hij in zijn restaurant twee sterren bij elkaar kookte.
De zeer exclusieve restaurant-, hotel- en residentieformule Nobu Hospitality komt naar Nederland.
Een nieuwe formule bedenken of een bestaande formule aanpassen zodat het bedrijf weer gaat lopen, hoeft niet altijd een vermogen te kosten. Eenvoudige aanpassingen kunnen ervoor zorgen dat de aandacht getrokken wordt.
Met de opening van boetiekhotel en bistrot à vin Petite zetten Casimir Evens en Lotte Bloem een voorlopige kroon op hun werk. Voorlopig, omdat er méér toekomstplannen zijn. 'Als je dit drie jaar geleden tegen ons had gezegd, hadden we je voor gek verklaard.'
Met een investering van €800.000 op 100 vierkante meter bezuinigt ondernemer Tom Hamaekers niet op kwaliteit en luxe. 'Ik keek niet naar het geld bij het bouwen van Bar Nola. Ik wilde een vrouwvriendelijke zaak waar luxe, sfeer en warmte samenkomen in een uniek concept dat Maastricht nog niet kent.'
Oostwegel Collection heeft per 1 april 2025 Thijs van Esveld (33) aangesteld als directeur/gastheer van Château Neercanne.
Restaurant Humble Chicken** in Londen kreeg in 2024 een ster van Michelin, waarna een tweede volgde in 2025. Chef Angel Sato sluit nu zijn zaak voor een kostbare verbouwing om zo snel mogelijk een derde Michelinster binnen te slepen.