Horecabedrijf starten
Collectie bijgewerkt op 23-11-2023
Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.
Algemeen
- Checklist voor startende horecaondernemers
- Checklist voor het kopen van een horecabedrijf
- Stappenplan starten horecaconcept: van marktonderzoek tot ontwerp
- Waar moet je op letten bij de overname van een horecabedrijf?
- 13 tips als je een restaurant van de grond wil opbouwen
- Best practice: een eigen restaurant beginnen: tips, tricks, valkuilen en hobbels van collega's
Ondernemingsplan
Huisvesting
- Hier moet je op letten als een horecabedrijf huurt
- Zo voorkom je ontbinding van de huurovereenkomst
- Zo pas je jouw huurcontract aan in jouw voordeel
- Zaak in huurpand verkopen? Indeplaatsstelling afdwingen, zo pak je het aan
- Wat kun je doen bij gebreken aan het huurpand?
- Beëindigen huurcontract: wat mag wel en wat niet
Vergunningen
Financiering
- Hoe open je een horecazaak zonder startkapitaal?
- Geen financiering van de bank? 20 tips voor alternatieve financiering
- 4 manieren om je horecabedrijf te financieren
- Tips voor veilige crowdfunding
- Best practice: Ondanks uitdaging financiering is starten in horeca nog steeds aantrekkelijk
- Best practice: Zonder bank opent dit ondernemersstel drie zaken in twee jaar
- Best practice: De Heeren zet met private investeerders binnen paar maanden horecaketen op
Wet- en regelgeving
- Deze wetten veranderen voor horecaondernemers per 1 januari 2024
- Periodieke loonsverhoging: wat verandert er per 1 januari 2023?
- Diploma Sociale Hygiëne: alles wat je moet weten
- Oude registratie diploma Sociale Hygiëne vervalt: zo verleng je je registratie
- Stop op bestemmingsplannen in tientallen gemeenten, soms bijna een jaar
- Dit verandert er door de Alcoholwet
- Nieuwe alcoholwet: inrichtingseisen voor horecaondernemers vervallen
- Nieuwe regels voor plastic wegwerpbekers en bakjes
- Rechtsvormen in de horeca, welke kies je?
- Hoe bepaal je het geluidsniveau van een horecabedrijf?
- De wet Franchise: wat houdt dit nu in voor de horeca?
- Vijf vragen over de wet Bibob
Voedsel- & veiligheid
Marketing
- Zo boost je je menukaart: hoe en waar zeker zo belangrijk
- Wat zijn de 6 P's in de horeca?
- Tips voor een instagrammable interieur: mooie vorm van free publicity
- Hoe kun je je als horecabedrijf online én offline goed presenteren?
- Buzz creëren voor nieuwe horecazaken
- Gastbeleving in 5 k's: kijk, kies, koop, krijg en koester
- Slim marketingmodel helpt bij conceptontwikkeling horeca
- Best practice: The Avocado Show geeft tips over social media marketing
- Bereik online meer gasten met goede SEO-strategie
- Best Practice: Ron Simpson over onweerstaanbare horecamarketing