artikel

Café Top 100 nummer 37: Oosterling, Amsterdam

Café

Wat is er aan de hand met Oosterling? Deze voormalige nummer 2 wist vorig jaar de daling in de lijst een halt toe te roepen. Dit jaar echter zakt de zaak van de gebroeders Oosterling naar plek 37.

Café Top 100 nummer 37: Oosterling, Amsterdam

Bij ons eerste bezoek is het gezellig druk. We worden direct opgemerkt en begroet. De bestelling is uitstekend getapt en de beide barmannen bespelen het café als een orgel. Het tweede bezoek is niets minder dan een deceptie. Vrijwel alle hoekkroegen aan de Utrechtsestraat puilen uit van de gezellige drinkers. Bij Oosterling bevinden zich vier gasten (waarvan twee professionele barklevers). De barman spoelt de glazen, ziet ons, serveert maar het mag hartelijker. Als hij buiten staat om te roken komt er een studente binnen. Snel stapt hij naar binnen. ‘Hé schat, waarmee kan ik je helpen?’ ‘Een pakje bier graag.’ Een sixpack Brand komt vanonder de toog vandaan. Want Oosterling is een van de laatste cafés met naast een tap- ook een slijtvergunning. Maar kom op Oosterling, dat moet en kan beter!