artikel

Terras Top 100 2014 nr. 53: Paviljoen Smit-Bokkum, 
Volendam

Café

Een nieuwkomer in de top-100; het terras van Smit-Bokkum. Naast het horecabedrijf treffen we hier ook een palingrokerij onder het dak aan. Het terras kijkt uit over het IJsselmeer en de jachthaven.

Terras Top 100 2014 nr. 53: Paviljoen Smit-Bokkum, 
Volendam

Beschut tegen de wind kies je als gast tussen een schaduwplekje onder een van de parasols of lekker in het zonnetje. Het thema ‘paling’ (je bent in Volendam of niet) komt goed terug in de terrasaankleding. Onder meer via de fuiken die her en der zijn opgehangen. Het terras is op een vlonder gebouwd en op het kleine strandje is een beeldentuin ingericht. De bediening is meer dan correct. ‘Spontaan, snel, vriendelijk geholpen. Bestelling correct uitgeserveerd en er is snel contact met alle gasten, ook met nieuwkomers.’ De jury geeft ook een compliment aan de uiterlijke verzorging van de bediening: haren vast, schone kleding en een gemeende glimlach. Ze hebben dan ook al enige ervaring: het bedrijf bestaat al sinds 1856!

Slobbeland 19

www.smitbokkum.nl