artikel

Koffie Top 100 2014 nummer 31: Victor’s, Haarlem

Café

Victor (van de Lande) is naar eigen zeggen een ‘kofficionado’ pur sang. Hij begon in 1981 als technicus bij de espressomachinefabrikant La Marzocco. In 2001 begon hij een van de eerste echte Espressobars in Haarlem, aan de Kruisstraat.

Koffie Top 100 2014 nummer 31: Victor’s,  Haarlem

Toen heette het nog Victor’s Coffee To Go, vanwege de grote hoeveelheid klanten die snel koffie wilden meenemen naar werk of trein. In opdracht van Van de Lande wordt een exclusieve blend van puur arabica espressobonen uit Peru, Colombia en Brazilië gebrand. Tijdens het jurybezoek zet barista Axel van Kesteren van de lungobonen van eigen branding een prima koffie, geserveerd in duralex glas. De eigen espresso is full bodied met een aangename afdronk. Andere melk zou de cappuccino nog beter maken. De jury vond de zaak wat donker voor een dagzaak.

Kruisstraat 35, Haarlem

Victors-espresso.nl

Reageer op dit artikel