artikel

Terras Top 100 2015 nummer 14 Bommel, Sneek

Café

In 2011, 2012 en 2013 noemden ze zich terecht het beste terras van Sneek. Dit jaar kunnen ze helemaal hun lol op bij Bommel: op deze plek 14 zijn ze dit jaar niets minder dan het allerbeste terras van de provincie Friesland (en van de Noordelijke provincies zo u wilt).

Terras Top 100 2015 nummer 14 Bommel, Sneek

En wij leggen even uit waarom dat zo is. Het terras aan de Markstraat met de loungebanken en windschermen springt direct in het oog. We tellen flink wat gasten als we komen aanlopen, al gauw een man of dertig. Toch ligt het terras er goed onderhouden bij en is het vrij van zwerfvuil. Zodra er gasten vertrekken, worden de tafels netjes schoongemaakt, opgedekt en de stoelen aangeschoven. Heerlijk zoals ze de simpelste details tot in de perfectie beheersen. Dat gaat verder bij het uitserveren. Ondanks een bomvol dienblad bereikt ons biertje ons met een stevige schuimkraag, wordt het viltje keurig netjes neergelegd, gevolgd door het glas. Wij spreken geen Fries, maar mogen we een poging wagen? Bommel boppe!

Markstraat 28
www.bommelsneek.nl

Reageer op dit artikel