artikel

Terras Top 100 2016 nummer 24: Kameryck, Kamerik

Café 1146

Het is bijna zonde om het alleen maar over het terras van Kameryck te hebben. Dit is een bijzonder bedrijf, dat MVO tot in de haarvaten heeft doorgevoerd. Gerechten worden met lokale producten bereid, kruiden komen – als het even kan – uit eigen tuin en er worden eigen sappen en jams gemaakt.

Het uit twee niveaus bestaande terras bevindt zich grotendeels aan het water en ook dat is alweer een belangrijk pluspunt. Het hoogste deel staat op vlonders met daarop zwart meubilair. Het lagere gedeelte van het terras bevindt zich op gras. Dit deel bestaat uit loungebanken en picknicksetjes van steigerhout. De her en der opgestelde plantenbakken zorgen voor sfeer en afscheiding.

Het boerenlandbrood met dip en boter is lekker vers, en dat geldt ook voor de roomboter die vast afkomstig is van een zuivelboerdrij uit de omgeving. De thee wordt geserveerd met losse zakjes die kunnen worden gevuld met een theesoort naar keuze. De suiker wordt even vergeten en moet net op dat moment zelf binnen worden gehaald. De beide medewerkers zijn druk met twee groepen die vrijwel tegelijkertijd arriveren Dus het valt hen eigenlijk ook niet aan te rekenen.

Oortjespad 3
Kameryck.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel