artikel

Terras Top 100 2016 nummer 3: Bie de Tantes, Eys

Café 2469

Ze lopen alweer een tijdje mee: Bie de Tantes in Eys. Ook in deze lijst zijn we Iet, Moniek en hun team al vaak tegengekomen. Dit jaar scoren ze met hun derde plek echter hoger dan ooit. En terecht: Wat een warmte.

Terras Top 100 2016 nummer 3: Bie de Tantes, Eys

Toen de rapporten binnenstroomden, verscheen een kleine glimlach op de gezichten van de hoofdjuryleden: we mogen naar Bie de Tantes. Een flinke rit die met veel liefde wordt afgelegd, wetende dat een meer dan warm ontvangst stond te wachten.
Want als ze hier iets begrijpen, dan is het hoe je met mensen moet omgaan. Moniek Krul en Iet de Beer runnen hun pittoreske zaak als twee zorgzame… tsja… tantes, die goed zorgen voor hun gasten en hun personeel. En ze weten dat ze aardig veel personeel inzetten op een mooie terrasdag, maar ook dat is om zowel voor de gasten als voor de medewerkers te zorgen. ‘Iedereen krijgt op tijd en met de juiste service zijn bestelling, en de medewerkers lopen niet gestrest of met een lang gezicht rond, omdat ze de drukte niet meer kunnen behappen’, aldus Moniek.

Zonnebrandjes en voetenbadjes

TerrasTop100-21-06-2016-318Zonnebrandcrèmpjes, voetenbadjes, kleine parasolletjes op tafel om over het eten te doen in de zon… De Tantes zijn altijd al voorlopers geweest als het gaat om die kleine extra’s die een terrasbezoek tot een ware beleving maken. ‘Moniek is degene die dat aan de voorkant perfect aanvoelt. Als het warm is, dan zie je haar over het terras stuiven met de zonnebrand en smeert ze ‘gevraagd en ongevraagd’ kalende hoofden van bezoekers’, lacht Iet over haar partner.

‘En toen een bezoeker wilde bijkomen van een fikse wandeling in de hete zon, zag Moniek direct zijn rood verlopen gezicht. ‘Dat gaat niet goed’, zei ze, om hem vervolgens op een stoel neer te zetten, een teil met water te vullen en de man een voetenbad aan te bieden. Dan zie je zo iemand genieten en bijkomen. Dát is toch een terrasbeleving en dát is toch de meerwaarde die je je gasten wilt bieden?!’

Werken aan de locatie

TerrasTop100-21-06-2016-391Wat Bie de Tantes mee heeft, is de omgeving. Diep weggestopt tussen de heuvels van Zuid-Limburg (en vergeef ons het cliché dat nu volgt), waan je je simpelweg niet in Nederland. Het terras van Bie de Tantes is een bonte verzameling van snuisterijen. Kopjes in de boom, klompen op tafel, boerenzakdoeken als servetten en Brabants bont- gekleurde hoedjes op een standaard die als een afdakje boven een bord kunnen worden geplaatst om het eten te beschermen tegen een overdaad aan zon. Het knappe is echter; het wordt nooit te druk, of te schreeuwerig. Bie de Tantes weet het geheel perfect in balans te houden.

Datzelfde geldt voor het personeel dat overduidelijk zorgvuldig is geselecteerd. Ze zijn hier zó ontzettend vriendelijk en gastvrij, maar zonder dat het ook maar op enig moment ongemakkelijk wordt, of ongeloofwaardig. Ook hier weer die perfecte balans. Het is iets dat
je moet ervaren. Ga dat zien!

Wittemerweg 29, Eys
Bie-de-tantes.nl

 

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel