artikel

Terras Top 100 2016 nummer 33: Van Leeuwen, Rotterdam

Café 1975

Sinds februari is Van Leeuwen omgetoverd tot een Winebar&Kitchen. Op de site lezen we: ‘Wij zijn dan ook druk bezig met het vernieuwen van ons terras, de kaart en het aanbod in wijnen en bieren. Ons nieuwe team aan horecatoppers is daarbij ook zeer gemotiveerd om samen met onze gasten een gastvrij, culinair en gezellige zomer tegemoet te gaan.’ Dat schept natuurlijk verwachtingen.

Als is plaatsgenomen, wordt vlot gevraagd wat we wensen te drinken. Dat begint al goed. Het worden een pils en een gin-tonic. Deze laatste mix staat ook in meerdere varianten op de kaart. Omdat het borreltijd is, vragen we daarbij een worst- en een kaasplateau. Dat smaakt.

Ondertussen is het hier genieten van het uitzicht dat in één oogopslag een blik biedt op het karakter van de stad. De vooroorlogse Willemsbrug en de modern vormgegeven Erasmusbrug van ver daarna. Het terras beschikt over hoge en lage tafels. De speelse inrichting in combinatie met het uitzicht en de prima locatie maken dit terras tot een echte aanrader.

Spaansepoort 73
Cafevanleeuwen.com

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel