artikel

Terras Top 100 2016 nummer 34: De Buurman, Heerenveen

Café 284

Het stationair draaiende bestelbusje voor de deur wordt één van de terrasgasten toch een beetje te gortig: ‘Wilt u de chauffeur vragen of hij de motor even afzet?’ De serveerster loopt naar binnen om de bestuurder te waarschuwen. Niet veel later rijdt hij weg.

Terras Top 100 2016 nummer 34: De Buurman, Heerenveen

Half juni is het even mooi terrasweer en net op die dag heropent De Buurman na een flinke verbouwing. Dit is niet langer meer een Eetcafé maar een Bar en Grill waar een centrale plaats is ingeruimd voor de Josper Grill.

Het terras is deze vrijdagmiddag open, maar binnen wordt nog hard gewerkt aan de laatste details. Daar komt het volgende busje alweer aan. Met bloemen deze keer. De Buurman is al jaren een begrip in Heerenveen en de eerste indruk van de metamorfose is prima. Hier komen we snel terug. Ook naar het terras trouwens, dat door de twee dames met oog voor detail wordt gerund. Een praatje hier, een verontschuldiging voor de overlast daar. ‘Het is een beetje hectisch vandaag’, zegt ze ten overvloede.

Onder de smakelijke uitsmijter liggen twee bruine boterhammen. Er was om wit gevraagd. Vandaag is zo’n dag dat dat kan gebeuren.

Achter de Kerk 18-20
Debuurman.com

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel