artikel

Terras Top 100 2016 nummer 7: Oranjeplaat, Arnemuiden

Café 1979

Wat een gedrevenheid treffen we aan, als we de hele weg naar Arnemuiden hebben afgelegd. De hoofdjury komt op een maandag op bezoek, net als het restaurant is gesloten. Het regent pijpenstelen en op het moment dat we uit het busje richting het restaurant willen rennen, zijn de medewerkers ons al voor en komen ze met paraplu’s naar buiten rennen. Dat is nog eens een lekkere binnenkomer!

Terras Top 100 2016 nummer 7: Oranjeplaat, Arnemuiden

Binnen wacht ons een tweede verrassing: overal door de zaak zitten gasten aan tafeltjes te eten en te drinken. De zaak was vandaag toch dicht? ‘Jawel, maar om een goed beeld te creëren van Oranjeplaat, hebben we de vaste gasten uitgenodigd’, zegt Ilse Geleijnse glimlachend. Wauw! Het is duidelijk dat ze het hier wel snappen.

Samen met partner Oscar staat Ilse al zeven jaar aan het roer van Restaurant Oranjeplaat in Arnemuiden. Ze hebben hart voor de gasten en voor hun personeel. Dat blijkt wel als Ilse in 2015 medewerker Anouk de Hamer nomineert voor ‘De Parel’. Anouk verdiende wel een hart onder de riem en het relaas van Ilse is even aangrijpend als exemplarisch voor de manier waarop hier met elkaar wordt omgegaan. Een topterras dat voelt als een warme deken.

Muidenweg 1
Restaurantoranjeplaat.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel