artikel

Cocktails van Andrew Nicholls – Thompson Nr. 2

Café 639

Andrew Nicholls is één van de meest toonaangevende bartenders van ons land. De geboren Zimbabwaan is onder meer verantwoordelijk voor de cocktailkaart van de onlangs geopende The Beefsteak Club in Amsterdam. Misset Horeca bezocht hem in de Jordaan waar hij drie cocktails maakte.

Cocktails van Andrew Nicholls – Thompson Nr. 2

Ingrediënten:

  • Ketel One Vodka 60ml
  • Noilly Prat Vermouth 15ml
  • Dom Bénédictine 5ml
  • Absinthe Angélique 1 scheutje
  • Celery Bitter 2 scheutjes

De techniek die Andrew Nicholls gebruikt om de Thompson Number 2 te mixen is stirren. ‘Doe je dat snel en subtiel, dan krijgen je cocktails een zijdezachte afdronk.’ Tijdens het stirren houdt Nicholls zijn wijsvinger telkens tegen het glas zodat hij precies voelt hoe de temperatuur zich ontwikkeld. ‘En dan op het juiste moment stoppen. Want ik mix het met ijsblokjes en vijf seconden te lang maakt dan een wereld van verschil.’

Wat verder opvalt is de beperkte hoeveelheid van de overige ingrediënten ten opzichte van de vodka. ‘Tegenover vodka moet je altijd weinig mixen, anders proef je er niks meer van, dat is zonde.’

Amsterdam - Cocktails Bartender Andrew Nicholls van The Beefsteak Club, maakt 3 cocktails. Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

 

Reageer op dit artikel