artikel

Cocktailrecept: Bloody Ridiculous

Café 591

Bloody Ridiculous is een Bloody Mary van George Haddad van G’s in Amsterdam. ‘De Bloody Mary is een drankje en gerecht ineen,’ aldus Haddad.

Cocktailrecept: Bloody Ridiculous

Ingrediënten

  • 50 ml Ketel One Vodka
  • 100 ml Gs ‘geheime’ tomatensap
  • 10 ml citroensap
  • longdrinkglas

Garnering

Steek op een lange prikker een stuk gefrituurde kip, jalapeño, cherrytomaat en gepakken spek.

Bereiding Bloody Ridiculous

Rim het glas met een mix van zwarte peper en selderijzout. Dit betekent dat je de bovenkant van het glas natmaakt met een schijf citroen, zodat de peper en zout blijven plakken aan de rand van het glas. Voeg de vodka, tomatensap, citroensap en drie blokjes ijs toe aan het longdrinkglas. Roer alle ingrediënten met een lepel goed door en voeg eventueel wat extra ijs toe. Zorg dat het ijs tot aan de rand komt. Maak de cocktail af met de prikker met alle garneringen. Tip: Maak je eigen tomatensap. Je kunt eindeloos variëren met ingrediënten en garneringen.

Reageer op dit artikel