artikel

Niet uitbesteed restaurant met horecagevoel

Horeca

In tegenstelling tot reguliere restaurants hebben bedrijfsrestaurants bijna nooit een eigen naam. Zo niet, restaurant Uffie’s in Duiven, waar de medewerkers van Atag kunnen eten en drinken. Genoemd naar de (horeca)man die de scepter zwaait, Mark van Uffelen.

Niet uitbesteed restaurant met horecagevoel

Uffie’s heeft inderdaad veel weg van een regulier restaurant. Dat heeft veel zo niet alles te maken met cateringmanager Van Uffelen. Hij werkte lange tijd in de horeca en heeft een bovengemiddelde belangstelling voor alles wat met koken te maken heeft. Jaren geleden belandde Van Uffelen bij Sodexo en zo ook bij Atag. De cateraar verzorgde er toen een zogeheten huisshow, ofwel een groots opgezette bijeenkomst voor 2500 dealers van keukenapparatuur.

‘De bedrijven Atag, Pelgrim en Etna waren net samen gegaan. In 2000 was dit nog een echte kantine. Het contract met Sodexo werd niet verlengd en de facilitair manager vroeg mij om het restaurant te runnen. Ik kreeg volledige vrijheid.’

Van Uffelen bouwde aan een restaurant met huiskamergevoel. Anno juni 2008, vlak na een laatste verbouwing heeft het La Place-achtige trekjes. Ook is de hand van horecaman Van Uffelen zichtbaar. ‘Er is geen menu-cyclus, ik trek bij wijze van spreken de koelkast open en zie wat ik kan maken. Altijd verrassing, maar ook eerlijke ingrediënten, gezonde gerechten en een bourgondische uitstraling. Geen liflafjes, maar bijvoorbeeld hele lendes en hele zalmen.’

Atag subsidieert in ruime mate, zodat haar medewerkers tegen lage bedragen kunnen eten en drinken. Eenpansgerechten van € 2,95 bijvoorbeeld. De nieuwste aanwinsten als wok en tepanyaki plaat worden vaak ingezet. En Van Uffelen speelt een belangrijke rol bij twee aanstaande grote evenementen (60-jarig bestaan en dealerbijeenkomst) van Atg. Kan hij z’n horecagevoel weer laten spreken.

Bekijk hier een fotoreportage van restaurant Uffie’s.

Reageer op dit artikel