artikel

Restaria Chez Pierre blikvanger in Nederweert

Horeca

Een brand zorgde ervoor dat Pierre Coenen (46) en Marleen Joosten (45) hun discotheek Grand Madeira in Nederweert vaarwel zegden voor cafetaria Chez Pierre in dezelfde plaats. Het was echter niet de disco die afbrandde, maar een plaatselijke snackbar. Nadat Coenen en Joosten van de getroffen snackbarhouder hoorden dat hij niet opnieuw wilde beginnen, besloten zij een cafetaria te openen.

Restaria Chez Pierre blikvanger in Nederweert

Het nieuwe leven bevalt het paar goed, maar met name Coenen moet nog wennen. Kastelein en discotheekeigenaar is toch heel iets anders dan cafetariahouder. ‘Met name in het begin miste ik de sociale contacten’, bekent hij. ‘Natuurlijk maken we altijd een praatje met onze klanten, maar velen halen af en zijn daarna meteen weer weg. De frites en snacks moeten thuis immers warm worden gegeten. We zijn medio juni begonnen en hoewel ik er moet wennen, bevalt het werk mij steeds beter.’ Joosten heeft minder moeite met de stap. ‘De discotheek was doordeweeks altijd gevuld met verenigingen en bruiloften en partijen. Daar maakte ik meestal het eten en hapjes voor. Voor mij was die overgang minder groot dan voor Pierre. Mij bevalt het werk hier prima. Ons ritme is veranderd van een nachtleven naar een leven overdag.’

Een voordeel van zijn nieuwe baan is dat Coenen geen ’weekendspanning’ meer kent. ‘Ik voelde voor het weekend altijd spanning in mijn lijf’, zei hij. ‘Je wist dat weer veel drukte en lange nachten voor de deur stonden. Onze discotheek liep hartstikke goed. Dat is een voordeel voor deze zaak, want iedereen in het dorp kent me door Grand Madeira.’ Marleen Joosten vult aan: ‘Je moet ook eerlijk zijn, op een gegeven moment word je te oud om een disco te runnen. We hebben de zaak gelukkig goed kunnen overdoen.’

Gezellig
Aan restaria Chez Pierre straalt de nieuwigheid af. Voor de inrichting zijn warme kleuren gekozen. ‘We wilden geen kille zaak. Het moet vooral gezellig zijn. Daar zijn we met de interieurarchitect prima uitgekomen’, vertelt Joosten. Het fraaie oude pand ligt op een centrale plaats in het dorp. ‘Daardoor krijgen we ook veel forensen hier’, vertelt Coenen. ‘Als je van de snelweg Nederweert in rijdt, zie je meteen Chez Pierre. Ik heb eigenlijk altijd iets in dit pand gezien. Het stond een tijd leeg en ik zocht naar een bestemming voor het pand. Toen de snackbar verderop afbrandde, wist ik het.’Het paar vond het wel zo netjes om met de getroffen snackbarhouder te praten. ‘Deze wilde niet opnieuw beginnen, maar wilde wel graag in de branche werkzaam blijven. Hij is dus nu bij ons parttime in dienst, net als acht anderen. Bij het opbouwen en opstarten van de zaak, hebben we veel aan zijn ervaring gehad.’

Chez Pierre biedt meer dan geijkte cafetaria-assortiment. Ook pannenkoeken, soep van de dag, kogelbiefstuk, kibbelingschotel, varkenshaas in champignonroomsaus en uitsmijters staan op de kaart. De zaak heeft ook een achteringang, die uitmondt op de parkeerplaats. De fastfoodzaak beschikt over een ruim afhaalgedeelte en biedt in het zitgedeelte plaats aan 26 personen. ‘In de zomer hebben we als proef een paar tafels en stoelen buiten gezet, dat sloeg goed aan’, vertelt Coenen. ‘Deze zomer maken we een leuk terras hier. De openingstijden worden in bijvoorbeeld de bouwvak verruimd, dan zijn we ook zeven dagen open.’ Coenen en Joosten hebben iets meegenomen uit het discotijdperk. Ook in Chez Pierre hangen camera’s. ‘We hebben daar goede ervaringen mee’, aldus Coenen, die nog meer trekjes uit zijn verleden heeft meegenomen. ‘Ik blijf praatjes maken met de klanten. Als onbekende gasten hier binnenkomen, wil ik bijvoorbeeld altijd weten waar ze vandaan komen. Sociaal contact is belangrijk.’

Reageer op dit artikel