artikel

Roken en rookvrij in een restaurant

Horeca

Nu al bieden steeds meer restaurants rookvrije tafels aan. Zelfs zonder de discussies rondom de rookvrije werkplek zou binnen enkele jaren de grote meerderheid van restaurants al roken en niet-rokentafels aanbieden. De vraag vanuit de markt is hier duidelijk aanwezig en omdat mensen gewoon op hun plaats blijven zitten, heeft een indeling in roken en […]

Nu al bieden steeds meer restaurants rookvrije tafels aan. Zelfs zonder de discussies rondom de rookvrije werkplek zou binnen enkele jaren de grote meerderheid van restaurants al roken en niet-rokentafels aanbieden. De vraag vanuit de markt is hier duidelijk aanwezig en omdat mensen gewoon op hun plaats blijven zitten, heeft een indeling in roken en niet-roken ook zin.

Een groot restaurant heeft meer mogelijkheden, maar ook in een klein restaurant zijn maatregelen mogelijk. Denk daarbij aan het benoemen van niet-roken tafeltjes aan de ventilatietechnisch gunstige kant. Aan de andere kant staan dan tafeltjes waar gerookt mag worden. Mensen die expliciet vragen om een rookvrije zone, zet u aan de ene kant; mensen die graag willen roken aan de andere kant en mensen die het niet zoveel uitmaakt in het midden.

Hebt u een restaurant waar veel kinderen komen, kijk dan of u juist op een woensdagmiddag of op zaterdag en zondag iets extra’s kunt doen met niet-roken. Heel veel ouders stellen dat zeer op prijs.

  2005 2006 2007 2008
Restaurants met rookvrije zone 25% 50% 75% 100%

Reageer op dit artikel