artikel

Mario Ridder: ‘Zelfs tafels en stoelen gaan mee naar Ahoy

Restaurant

Tweesterrenrestaurant De Zwethheul in Schipluiden is prominent aanwezig op het ABN AMRO World Tennis Tournament in februari 2012 in Rotterdam. Eigenaar Mario Ridder verhuist dan zijn volledige restaurant voor één week naar Ahoy Rotterdam. Donderdag 22 september werd het contract voor de tijdelijke verhuizing ondertekend.

Mario Ridder: ‘Zelfs tafels en stoelen gaan mee naar Ahoy

Pardon. Het hele restaurant verhuizen?

Jazeker. Alle tafels, stoelen en servies worden verplaatst. Mijn keukenpersoneel en bedieningsteam gaan allemaal mee. De Zwethheul in Schipluiden doe ik voor een weekje dicht en we draaien een week lang een kopie van De Zwethheul in Ahoy.

Waarom deze ingrijpende actie?

Vorig jaar draaide ik tijdens het tennistoernooi mijn slechtse week van het jaar. Ik had dus mooi even tijd om naar Ahoy te gaan. Zie ik daar al mijn gasten zitten. Toen dacht ik: “hier moet ik volgend jaar met mijn restaurant zijn”. Via Marcel van Breda van Schmidt Zeevis zijn de contacten gelegd en gisteren is het contract getekend’.

Wat ga je precies doen in Ahoy?

Normaal hebben we zeven entrees en acht hoofdgerechten op de kaart staan. In Ahoy doen we drie entrees en vier hoofdgerechten. Daarnaast bieden we een drie gangen lunchmenu en een vier gangen diner aan. Er is ruimte voor zestig tot zevetig gasten. Het diner gaat in twee shiften. De eerste shift starten we om half zes en zijn we gegarandeerd met half acht klaar, wanneer de eerste tenniswedstrijd begint.

Als dit aanslaat ga je zeker vaker met De Zwethheul ‘on tour’.

Nee hoor. We doen dit alleen bij het ABN AMRO World Tennis Tournament. Het tennistoernooi wordt door ruim honderdduizend mensen bezocht. Rotterdam is een dynamische stad en volop in ontwikkeling. Daar wil ik bijhoren. Het is goed voor mij om de Rotterdamse zakelijke markt op te zoeken tijdens het tennistoernooi.

Reageer op dit artikel