blog

Klaar voor het nieuwe terrasseizoen?

Restaurant 947

Ineens begon de lente veel eerder dan normaal en gingen mensen massaal op zoek naar een terras. Het overviel de meeste horecaondernemers natuurlijk. Er was geen tijd meer om achterstallig onderhoud op het terras aan te pakken of  meubilair te checken.

Klaar voor het nieuwe terrasseizoen?

Toch blijft het natuurlijk niet de hele maand mooi weer, dus er is nog tijd om je goed voor te bereiden voor de echte start van het terrasseizoen. Zomaar een parasol op het terras is er al lang niet meer bij voor de meeste horecaondernemers. We weten dat het terras de omzetmaker is van de horeca, zeker als het seizoen net zo lang duurt als in 2018. Daarom betaalt een investering in terrasoverkappingen, zonweringen of parasols, compleet met sfeervolle verlichting of aangename verwarming zich snel terug. We geven tips waar je op moet letten bij de aanschaf van overkappingen en parasols.

Een goede voorbereiding op het terrasseizoen is deelname aan de Misset Horeca Terras Bootcamp. Met sessies, workshops en interactie zorgt deze kick-offdag dat ondernemers en medewerkers worden klaargestoomd voor het nieuwe terrasseizoen. Je krijgt er antwoord op vragen als Wat zet ik op de terraskaart? Wat drinken mijn gasten deze zomer? Welke technische oplossingen zijn er voor de logistiek? Hoe onderscheid ik mij ten opzichte van anderen? Welke vernieuwende gerechten kunnen eenvoudig en snel elke terrasgast verrassen? en Hoe haal ik meer omzet uit het terras?

Tip van toppers

Dit jaar geven onder andere sterchef Ron Blaauw, bierambassadeur Rick Kempen en theesommelier Kiona Malinka tips voor de optimale terraskaart. Harold van Workum, ondernemer en eigenaar van de horecabedrijven Van Heeckeren Grand Café, Van Heeckeren Hotel, The Sunset en Rixt op Ameland deelt met de deelnemers hoe hij het maximale uit zijn terras haalt. Als dagvoorzitter zal Wouter Verkerk op zijn kenmerkende wijze de deelnemers een spiegel voorhouden. De Terras Bootcamp vindt plaats op maandag 11 maart in het Inspirium in Breda. Inschrijven kan nog steeds.  

Marjon Prummel, hoofdredacteur Misset Horeca 

Reageer op dit artikel