fotoreportage

Foto’s: The White Rabbit, nr. 18 World’s 50 Best Restaurants

Restaurant 1397

Op de 16e verdieping van het Smolensky Passage Commercial and Business Complex, hartje Moskou, bevindt zich The White Rabbit. In de afgelopen jaren heeft chef-kok Vladimir Mukhin het grote restaurant naar de top van de wereld gebracht.

Foto’s: The White Rabbit, nr. 18 World’s 50 Best Restaurants

Toprestaurants die alleen met een lift bereikbaar zijn, zijn geen uitzondering meer, veel hotels hebben culinaire toppers binnen hun gelederen. Om bij The White Rabbit te komen, moet je echter twee liften gebruiken. Eentje naar de vijfde verdieping en dan verder naar de 16e.

Alice in Wonderland

Daar op die hoogte kijken gasten eerst op van de sprookjesachtige inrichting, ‘Alice in Wonderland-achtig’, zie daar de naam The White Rabbit. Vervolgens kijken diezelfde gasten uit over de skyline van Moskou. Vanuit het restaurant en het semi-overdekte terras ligt de Russische hoofdstad letterlijk aan hun voeten.

Culinair, Russisch spektakel

Met ruim 300 zitplaatsen (het terras meegerekend) is dit -zeker voor de topgastronomie- een flink restaurant. Toch eentje die dagelijks vol zit. Het is topchef Vladimir Mukhin die gasten hier een culinair spektakel voorschotelt van louter Russische producten. Voorheen een missie, tegenwoordig naast een missie ook noodgedwongen, gezien de internationale sancties tegen het land.

In de nieuwe Misset Horeca een interview met Vladimir Mukhin, nu vast een kijkje binnen bij The White Rabbit, nummer 18 in The World’s 50 Best Restaurants.

Vrijdag 30 september verschijnt de nieuwe Misset Horeca met daarin onder meer een interview met de Russische topchef Vladimir Mukhin, die de scepter zwaait in de keuken van The White Rabbit.

Neem nu een abonnement op Misset Horeca»