artikel

Koffie Top 100 2016 nummer 67: Nostalgie, Meijel

Café 193

Eigenaar Rudy Gommans heeft een passie voor koffie. Hij proeft dagelijks wat er uit zijn machine komt om te weten wat hij zijn gasten voorschotelt. Ook is hij geïnteresseerd in het verhaal achter de boon. Zo bezocht hij een koffieplantage in Costa Rica. ‘Maar de vergevorderde barista kennis ontbreekt nog’, zegt hij zelf.

Koffie Top 100 2016 nummer 67: Nostalgie, Meijel

Voor het afstellen van machine en molen vertrouwt hij op zijn brander. Toch schotelt hij het jurylid een zachte, maar ook krachtige lungo voor. Prima smaakbalans van zoet, friszuur en bitters. Goede temperatuur ook. Een aangename verrassing! Dat geldt ook voor de cappuccino. Hiervoor is de Moccarabica-melange gebruikt. Krachtiger dan de Aureo, waarmee de lungo is gezet. Het
resultaat is een full bodied espresso met een mooie smaakbalans van zoet, friszuur en bitter. Beetje kruidig, laurier, chocolade. De crema is aan de dunne kant, maar sluit netjes.

Dorpstraat 10, Meijel
Nostalgieetenendrinken.nl

Brander: Mocca d’Or; machine: Nuova Simonelli; melk: Friesche Vlag houdbaar; koffie (lungo) €2; espresso €2; cappuccino €2,20.

Reageer op dit artikel