artikel

Terras Top 100 2017 nr. 27: De Heerlyckheid, Bredevoort

Café 373

Het is een mooie zonnige ochtend als we in het mooie, kleine Bredevoort aankomen. Het fraaie terras staat er, zoals we verwachtten en hoopten bij de Provinciewinnaar Gelderland 2016, keurig en uitnodigend bij.

Terras Top 100 2017 nr. 27: De Heerlyckheid, Bredevoort

Het meubilair bestaat grotendeels uit ‘gewone’ tafels en stoeltjes, maar er zijn ook twee loungebanken met kussens en een hoge tafel met dito krukken. Het verzorgde terras van De Heerlyckheid grenst direct aan de voorgevel van de zaak. Hiervan is de pui volledig open, waardoor in- en exterieur in elkaar overgaan.

Al met al meer dan aantrekkelijk en een met zorg ingericht geheel. Goed, dan het bezoek zelf. Als we om koffie en water vragen, worden deze door de medewerkster bijzonder correct opgenomen en haast even zo snel gebracht. Vervolgens zeggen we een appelgebakje te willen, waarop de serveerster aangeeft dat er ook meerdere gebaksoorten aanwezig zijn die niet op de kaart staan. Ze somt er een aantal op. Het wordt op deze manier een aardbeientaartje. Naar eigen recept, maar gebakken bij een bakker in Aalten. Kijk, zo doe je dat dus. Niet ompraten, maar gewoon meer opties bieden. Zie hier het resultaat. En als er later op de bon twee keer in plaats van één keer koffie staat, is het hen vergeven. Dit is een topterras.

‘t Zand 21
Deheerlyckheidbreedevoord.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel