artikel

Terras Top 100 2017 nr. 42: Brasserie Nel, Amsterdam

Café 1641

De benaming grachtengordel heeft de laatste decennia een beetje negatieve klank gekregen, maar toch is dat echt waar Brasserie Nel is gelegen. In het hartje van de hoofdstad en met alle bekende grachten er als een gordel omheen.

Terras Top 100 2017 nr. 42: Brasserie Nel, Amsterdam

Het Amstelveld is dan ook een mooi plein, en Nel zetelt in een al even fraai pand. Een voormalige kerkgebouw. Het terras is uitnodigend en staat bijna het jaar rond ‘uit’. ‘Een terras met potentie’, is de ervaring van het jurylid. Lezen we door, dan blijkt dat het hier weliswaar goed toeven is, de geserveerde etenswaren kunnen beter. ‘Te zoute tomatensoep en een salade gamba die onder de maat is.’ Pas op, zouden we willen zeggen: niet iedere gast is een buitenlandse toerist op doorreis. De service is wel snel. Drankjes staan vlot op tafel en als deze worden uitgeserveerd, heeft de serveerster de lunchkaart alvast meegenomen. Proactief handelen heet dat. Daar houden we van.

Amstelveld 12
Brasserienel.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel