artikel

Terras Top 100 2017 nr. 8: Badmeester Keimpe, Balk

Café 1283

In het zuidwesten van Friesland – bij Lemmer rechtsaf, zeg maar – vinden we het schilderachtige dorpje Balk. En daar in de haven, aan het Slotermeer, ligt de bestemming van ons jurylid: Badmeester Keimpe. Z

Terras Top 100 2017 nr. 8: Badmeester Keimpe, Balk
Badmeester Keimpe heeft het beste terras van Friesland in de Terras Top 100 2017.

Zo idyllisch als het klinkt, zo is het ook, als we het rapport lezen. ‘Als je dit terras ziet, met dit uitzicht, dan wil je daar gaan wonen’, lezen we. En wat ze hier ook veel doen: paling roken. Daar wil onze jury meer van weten en dat komt goed uit. Het biedt de medewerker van dienst namelijk de kans om uit te blinken, zo merkt hij op. ‘Ik vroeg iets over de paling – of deze duurzaam gevangen is – en ze wist er alles van. Ook over de hamburger wist ze alles, en ze liet ook nog de wijn proeven. Niet alleen bij mij, maar ook bij een andere tafel.’ Het is de kers op de taart. Want het terras van Badmeester Keimpe is verder prima verzorgd. Slotsom van de jury: ‘Vriendelijk, schoon, fris, kindvriendelijk.’ Ons rest niets meer dan: welkom in de Terras Top 100.

Tsjamkedykje 10
Badmeesterkeimpe.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»