artikel

Terras Top 100 2017 nr. 87: The Basket, Amsterdam

Café 1356

De Amsterdamse Zuidas staat vooral bekend als kantorencentrum, maar tussen al dat beton en al die drukke wegen ook meerdere leuke horecabedrijven.

Terras Top 100 2017 nr. 87: The Basket, Amsterdam

Op de campus van de VU bijvoorbeeld dit bijzondere grand café. Voor de deur twee (beach)volleybalvelden en als het even mooi weer is, zit het terras snel vol met jong studentenvolk. Ook is er nog een dakterras.

De bijna nonchalante manier van bedienen komen we vaker tegen in de hoofdstad. De jongen die ons vraagt wat we willen drinken, is zeker niet onvriendelijk, maar liever zag hij de rollen omgedraaid en zat hij op onze plaats, zo lijkt het. De inrichting is sfeervol, de muziek lekker en het uitzicht op de soms wat schaars geklede volleyballers is – noem het – levendig. Bij het tweede rondje bestellen we Spa Blauw en een Spa Rood. Het worden een Sourcy Rood en glas plat water dat uit de kraan lijkt gekomen. De croque monsieur erbij is heerlijk!

De Boelelaan 1109-B
Amsterdam.thebasket.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel