artikel

Drie recepten van cocktails op basis van geuren

Café 635

Pulitzer’s Bar introduceert cocktails op basis van geuren. Hoofdbartender Andrei Talapanescu heeft drie cocktails samengesteld die de meest prominente en langdurige geuren in Le Labo’s Santal 33 weergeven: kardemom, viool en leer.

Drie recepten van cocktails op basis van geuren

Sinds de heropening van Pulitzer Amsterdam in augustus 2016, is Le Labo het huismerk van het hotel. Alle badkamers en openbare toiletten in het hotel zijn uitgerust met shampoo, conditioner, lotion en zeep van Le Labo’s signatuur Santal 33. Hoofdbartender Andrei Talapanescu (foto) geeft de drie cocktails op basis van geuren prijs.

Geurensensatie

Voor deze nieuwe ervaring worden gasten in Pulitzer’s Bar uitgenodigd om de pure ingrediënten van het parfum te voelen en ruiken. Nadat de geursensatie is ontwaakt, kan de gast een voorkeur uitspreken en wordt de bijpassende cocktail geserveerd. Het tijdelijke cocktailmenu loopt van begin december tot eind januari en is een toevoeging aan het huidige Great Gatsby-menu.

Cocktails op basis van geuren

Talapanescu: ‘Santal 33 is overal door het hotel te ruiken. Het is echt de geur die bij Pulitzer past en gasten beschouwen het als vertrouwd. Het was daarom een logische keuze om de samenwerking met Le Labo uit te breiden en gezamenlijk een zintuiglijke ervaring te ontwikkelen. We zijn enthousiast over deze nieuwe collectie unieke cocktails.’ Talapanescu (foto) geeft de drie cocktailrecepten prijs.

 

 

1. Cocktail: Leer

Ingrediënten
* 50 ml Bourbon
* 20 ml Amontillado Sherry
* 10 ml Disaronno Amaretto
* 3 scheutjes Havana Club The Bitter Truth
Aromatic Leaf Bitters

Recept voor eetbaar leer
* 2,5 gram biologische lavendel
* 350 g kersen zonder pit (uit blik is prima)
* 200 g groene olijven zonder pit
* 200 kristalsuiker

Bereiding eetbaar leer
Mix in een keukenmachine lavendel, kersen, olijven en suiker op hoge snelheid gedurende
8 min. tot havermoutachtige substantie. Verwarm de oven op 65ºC. Leg bakpapier op bakplaat. Giet het mengsel op het bakpapier op een hoogte van 5 mm. Bak 8 uur lang op
65ºC of tot dat het droog en buigzaam is. Haal uit oven en laat 5 min. afkoelen. Trek heel voorzichtig het leer van het bakpapier af en zorg ervoor dat het leer niet scheurt of rekt. Gebruik een 1,5 cm ringvorm om schijven te maken. Droog deze schijven verspreid op een plaat gedurende 24 uur. Eenmaal droog kunnen ze gestapeld bewaard worden met tussen elke schijf een stuk bakpapier. Bewaar in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur.

Bereiding cocktail Leer
Schenk alle ingrediënten over ijs in een mengglas. Zeef en serveer in een gekoeld Martini-glas. Garneer met eetbaar leer.

 

2. Cocktail Viool

Ingrediënten
* 35 ml Monkey 47 Gin
* 25 ml Manderijn en calamondin shrub
* 10 ml Briottet Crème de Violete
* 5 ml Orgeat
* eiwit
* bruiswater

Bereiding
Schud alles samen behalve het bruiswater. Zeef en serveer in aan kort glas zonder ijs. Vul aan met bruiswater. Garneer met paarse eetbare bloemen.

 

3. Cocktail: Kardemom

Ingrediënten
* 50 ml Opihir Oriental Spiced Gin
* 15 ml rozemarijnsiroop
* 35 ml verse grapefruitjus
* 2 scheutjes Orinoco Bitters

Bereiding
Schudden en serveren in een Martini-glas.

Reageer op dit artikel