fotoreportage

Fotoreportage van de laatste ronde Café Top 100 2016: de Hoofdjurytour

Café 5400

De Hoofdjury heeft ook dit jaar weer de top van de Café Top 100 bezocht om een uiteindelijke winnaar te bepalen. Met een bustour van zo’n anderhalve dag bezochten de hoofdjuryleden 5 cafés die dit jaar een kans maken op een topnotering. Het rondje Nederland nam ruim 750 kilometer in beslag. Een fotoverslag.

Fotoreportage van de laatste ronde Café Top 100 2016: de Hoofdjurytour
De Hoofdjury van de Café Top 100.

De Café Top 100 kent natuurlijk de eerste ronde waarin Mystery Visitors alle bedrijven bezoekt die zich inschrijven. In ronde 2 blijven er 135 bedrijven over en die worden allen bezocht door een vakjury. Als alle rapporten ingevuld en binnen zijn, komt de hoofdjury bij elkaar om een laatste klap op de lijst te geven. Vervolgens blijft er een top 5 á 6 over en die wordt bezocht door de Hoofdjury.

Achter de schermen, in de boeken

Tijdens deze hoofdjurybezoeken, die aangekondigd zijn, gaat de hoofdjury in gesprek met de ondernemer(s) om zaken als bedrijfsvoering, personeelsbeleid, productkeuzes en alles wat verder ter tafel komt, te bespreken. Daarnaast neemt de hoofdjury een uitgebreid kijkje voor en achter de schermen. Vertrouwelijk worden ook de boeken ingezien om zo een goed beeld te krijgen van het totale bedrijf en de prestaties.

Hoofdjury

De hoofdjury bestaat uit Marjon Prummel (voorzitter), Dick Wildeman, Jan van Es, Sander van Werkhoven en Ton Lenting. De winnaars van het jaar ervoor sluiten traditioneel aan. Zij staan één jaar na de winst in de Eregalerij, doen dus niet mee, en mogen ook jureren. Dit jaar zijn dat Ad de Bruyn en Riet de Kort van Herberg In den Bockenreyder uit Esbeek.

De bekendmaking van de complete Café Top 100 2016 vindt maandag 7 november plaats bij Studio 21 op het Media Park in Hilversum

Reageer op dit artikel