fotoreportage

Fotoreportage Misset op koffiereis in Kenia

Café 2346

De Koffieschool van Joost Leopold organiseerde in samenwerking met reisbureau African Travels een koffiereis naar Kenia, waarbij de hele keten – van plantage via washing station, opslagloodsen naar de veiling, kwaliteitscontrole en de verhandelaar van de groene bonen. Misset Horeca reisde mee.

Fotoreportage Misset op koffiereis in Kenia

Een gezelschap van tien koffieprofessionals en -liefhebbers reisde onder leiding van Joost Leopold, als koffie-expert verbonden aan Misset Horeca en lid van de hoofdjury van de Koffie Top 100, een week door Kenia. Daar werden onder meer plantages en de fabriek van Neumann Kaffee Gruppe bezocht, de oudste en grootste internationale verhandelaar van groene bonen in Kenia. Ook werd de koffieveiling van Nairobi bezocht en de universiteit van Nyeri, waar sinds 2010 een koffieopleiding in het curriculum zit. In die bekende koffieregio, Nyeri, werd ook een plantage van de universiteit bezocht, en een coöperatie waar 880 boeren bij zijn aangesloten.

Reageer op dit artikel