fotoreportage

Mobiele Horeca Training: Kijkje in de keuken bij horecaondernemers

Café 2423

Ruim 30 deelnemers namen tijdens deze 22ste editie van de Mobiele Horeca Training op 4 en 5 april letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken van collega-ondernemers. Misset Horeca neemt je in deze fotoreportage mee op de busreis langs acht horecazaken in het Zuidoosten van Nederland.

Mobiele Horeca Training: Kijkje in de keuken bij horecaondernemers
Alle deelnemers van de Mobiele Horeca Training

De Mobiele Horeca Training van Lenting en Partners en Misset Horeca had dit jaar als thema niet Mouwen maar Bouwen.

De Toren, Heeswijk Dinther

De aftrap van de Mobiele Horeca Training – onder leiding van trainer Ton Lenting – dit jaar is bij De Toren in Heeswijk Dinther, dat als nieuwkomer de zevende plek bestormde in de Misset Horeca Café Top 100 2016. Een zaak die de organisatie zowel voor als achter de schermen strak op orde heeft.

Sligro in Veghel

Bij de Sligro in Veghel worden we ontvangen door Willem-Jan Strijbosch, directeur Foodservice en het inpiratieteam van ZiN. Alle zintuigen worden geprikkeld in het ZiN Inspiratielab. Het initiatief van horecagroothandel Sligro in Veghel biedt ondernemers op 3000 vierkante meter masterclasses, culinaire sessies, presentaties en vaktrainingen.

De Heere van Meijel, Meijel

In Meijel hebben Rudy Gommans en zijn moeder Mariet een nieuw bedrijf gebouwd. Nadat ze gedurende tien jaar in een huurpand in hetzelfde dorp honderd meter verder een café en restaurant exploiteerde, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging in een eigen pand. Deze nieuwe uitdaging opende drie maanden geleden de deuren: De Heere van Meijel.

De Klep, Venlo

Café De Klep in Venlo

Louis en Eef Klaassens realiseerden vijf jaar geleden in een pand van de woningcorporatie café De Klep in Venlo dat op nummer 4 in de Café Top 100 2016 staat. De woningbouwcorporatie was bezig daar een verpauperd stuk Venlo aan te pakken. Het resultaat is verbluffend. In dit stukje Venlo, staat een pand waarvan niet geloven is dat het nieuwbouw is.  Eenmaal binnen valt dat nog moeilijker te geloven. Café De Klep ademt de sfeer van een bruin café.

Kapellerput, Heeze

De Kapellerput in Heeze: van oorsprong een katholiek retraite klooster, inmiddels een eigentijds conferentiehotel. Het hotel focust zich op de zakelijke gast en onderscheidt zich onder meer met de Kaban, een boomhut gemaakt van duurzaam hout waar vergaderen mogelijk is en het ‘Het Huis Van’ , het nieuwste concept waar gasten in een huiselijke omgeving kunnen vergaderen, brainstormen of werken.

De Zoes, Helden

De Zoes in Helden

Frank van Meegen (27) zag samen met zijn oom mogelijkheden om het familiebedrijf De Zoes in Helden nieuw leven in te blazen. Inmiddels is het traditionele café met zaal verbouwd tot een eigentijds horecabedrijf. De omzetbegroting die hij vooraf maakte bleek veel te voorzichtig. Deze schoot als een raket omhoog na de verbouwing.

Hertog Jan Proeverij, Arcen

Dit café, nummer 15 in de Café Top 100 2016, met ‘bierige uitstraling’ groeit uit haar jasje. Eigenaren Bram en Judith Clevis staan te popelen om te gaan verbouwen. Nu nog de handtekening van de pandeigenaar en ABInbev.

Down Town gourmet market, Eindhoven

Hans Snoeijen van Down Town gourmet market in eindhoven

19 april zal Down Town Gourmet Market haar deuren openen. Negen leegstaande winkelpanden maken er plaats voor 21 horecastands.  Hans Snoeijen – dit is zijn dertiende bedrijf – staat er samen met twee anderen aan het roer. De bezoeker van de hal heeft er de keuze uit veel verschillende ‘keukens’ en kan er eventueel ook iets meenemen. Gasten kunnen er per app bestellingen doen bij de verschillende stands waarna het aan tafel wordt geserveerd. ‘Voordeel is dat je niet je tafeltje kwijt ben als je naar een foodstand loopt.’ De ondernemers in Down Town gourmet market werken er ook op bijzondere wijze samen. Een klein percentage van de omzet wordt in een gezamenlijke pot gestopt, die aan het einde van het jaar verdeeld wordt over de 21 ondernemers met keuken in de foodhall. ‘Goed voor de samenhang en motivatie’, aldus Snoeijen.

Meer tips van de ondernemers en de lessen die de deelnemers leerden tijdens de Mobiele Horeca Training lees je in het nieuwe magazine van Misset Horeca dat 14 april verschijnt.

Reageer op dit artikel