fotoreportage

Wereldwijde primeur Licor 43 Baristo in Nederland

Café 6133

Voor de tweede keer in haar bestaan heeft Licor 43 een nieuwe versie van haar fameuze likeur uitgebracht. De Licor 43 Baristo, die zich meer richt op mannen en is bereid met koffiebonen, werd woensdag 25 april gelanceerd in Amsterdam.

Wereldwijde primeur Licor 43 Baristo in Nederland
Barista en koffie-kampioen Jeroen Veldkamp introduceert de Licor 43 Baristo.

Licor 43 is al sinds de jaren ’60 een gekende likeur. De naam van de Spaanse drank verwijst naar de 43 ingrediënten die het bevat. Pas in 2016 werd er voor het eerst een nieuwe variant van 43 op de markt gebracht, de Orochata. Nu, twee jaar later komt familiebedrijf Diego Zamora opnieuw met een variant, Licor 43 Baristo. De wereldwijde primeur van de nieuwe versie was woensdag 25 april in Amsterdam.

Licor 43 Baristo: met koffie, voor mannenLicor 43 Baristo

Waar de Orochata, geïnspireerd op de regionale specialiteit horchata, een melkachtig drankje, gemaakt van aardamandelen, water en suiker, zich meer richtte op vrouwen, is de Baristo meer een ‘mannen-likeur’, aldus de producent. De likeur wordt gemaakt door de ingrediënten van de originele Licor 43 in een vernieuwde samenstelling te combineren met koffiebonen. De bonen worden in alcohol gelegd, zodat de smaak van de bonen wordt onttrokken. Deze infusie wordt opgenomen in de likeur.

Bekijk hieronder de foto’s van de presentatie van Baristo in de Mayer Manor in Amsterdam.

Foto's

Reageer op dit artikel