fotoreportage

Horecainterieur: Nippen Restobar in Den Bosch

Café 813

Horecainterieur: Nippen Restobar in Den Bosch
Nippen opdr 5383

Bram van der Pas had – na 11 jaar in zijn koffiebar Bitterzoet – behoefte aan een nieuwe uitdaging. Het pand in de Kruisstraat sprak hem al jarenlang aan. Toen het beschikbaar kwam, twijfelde hij geen moment en sloeg toe. Nippen Restobar, de nieuwe plek voor een borrel en hapjes in Den Bosch was geboren.

Den Bosch zit als toeristische bestemming in de lift, volgens Bram van der Pas. ‘Het Jeroen Bosch-jaar heeft een flinke boost gegeven aan de stad. Dus er is ruimte voor meer horeca.’

Nippen: genieten van kleine hapjes

‘Nippen’, een naam door de vriendin van Van der Pas bedacht, refereert aan de kaart en bedoeling van de restobar. Genieten van kleine hapjes met lekkere drankjes. ‘Als gasten langer willen blijven, serveren we ook grotere gerechten’, zegt hij. ‘Het zou jammer zijn als we onze gasten voor het diner zouden kwijtraken aan een andere zaak.’

Uitbundig kleurgebruik gekoppeld aan rustige vormen en lijnen

Het interieur is verzorgd door King Kongs. ‘Wat begon als een kleine verbouwing waarbij delen van het oude interieur zouden worden hergebruikt, pakte toch anders uit. ‘We hebben een elegante, warme uitstraling gerealiseerd’, vertelt Martijn Gosen van King Kongs. ‘Met een wat uitbundiger kleurgebruik gekoppeld aan rustige vormen en mooie lijnen in het interieur.’

Cijfers Nippen Restobar

Nippen Restobar
Kruisstraat 25, Den Bosch

64
couverts, waarvan 44 binnen en 20 op terras in de binnentuin

6
fte’s, waarvan 3 in de bediening en 3 in de keuken inclusief de chef-kok

70
procent van de omzet moet straks van borrelmoment en lunch komen, zo’n 30 procent van diner

200.000
euro investering in verbouwing en interieur plus overnamekosten

Beeld: Bert Jansen Fotopersburo

 

Foto's

Reageer op dit artikel