blog

Blog Peter van Ee: Wat is de waarde van de Top 25 Grootste Cateraars?

Catering 661

Hoe komen de kaarten te liggen qua Top 25 van cateraars? En hoeveel waarde hechten jullie aan die eer, zeer gewaardeerde collega’s?

Blog Peter van Ee: Wat is de waarde van de Top 25 Grootste Cateraars?

We worden door Misset Catering langs de lat van omzet gelegd. Natuurlijk is dat een meetinstrument dat aangeeft wie de grootste is. Van oudsher een meting waar bedrijven en mensen heel veel waarde aan hechten. Maar is het anno 2017 wel de waarde die we eraan toe moeten kennen? Zijn onze opdrachtgevers en gasten op zoek naar ‘de grootste’?

Ik denk het niet. Anno 2017 zijn onze opdrachtgevers en gasten op zoek naar de meest MVO-gerichte, de meest service- en gastgerichte, de meest innovatieve en/of de meest personeelsvriendelijke cateraar. Deelprijzen en een overall-
prijs, waarbij er naar andere factoren dan omzet wordt gekeken, zouden veel meer recht doen aan onze branche en de cateraars die zich hierin onderscheiden.

Er is een hoop vernieuwing gaande in de markt, net als in de horeca. Managers en ondernemers van cateringbedrijven steken hun nek uit en zoeken waardering. Uiteraard is het doel een financieel gezond bedrijf te realiseren. Maar er wordt ook gezocht naar en geïnvesteerd in meer onderscheidend vermogen, waarbij vaak structureel aandacht is voor een zo maatschappelijk verantwoord mogelijke aanpak.

Zou het niet een heel mooi streven zijn de ‘Michelin Catering Sterren’ te ontwikkelen? Onze gasten en opdrachtgevers beoordelen ons binnen verschillende klassen. Ik ben ervan overtuigd dat we met een organisatie als Iens of Couverts in staat zouden moeten zijn om een dergelijk systeem voor onze branche te ontwikkelen en interessant te maken. Een meetsysteem dat duidelijk maakt waar je staat als cateraar. Hoe top ben je echt?

Uiteraard zal de naam Michelin vervangen moeten worden door een andere initiatiefnemer en initiator. Die gaan we vinden als we als branche de schouders er maar onder willen zetten. Wellicht dat de Veneca en de VOCC hier het voortouw in zouden willen nemen?

Voor nu wil ik alle stijgers in de Misset Catering Top 25 feliciteren. Geniet van de roem. De dalers wil ik zeggen: maak je niet direct zorgen, wellicht ben jij volgend jaar de winnaar van de eerste ‘… Catering Ster’!

Peter van Ee, Leo op het werk! Leoophetwerk.nl

Download hier gratis de lijst van de Top 25 Grootste cateraars

 

Reageer op dit artikel