blog

Oplossingen in de vorm van voeding

Catering 183

Ja hoor, ik weet het zeker: voeding is de oplossing. De medische wereld zal steeds vaker oplossingen gaan zoeken op het gebied van voeding. Waarom? De kosten in de medische wereld rijzen de pan uit en de druk wordt steeds groter om uit te kijken naar goedkopere alternatieven.

Oplossingen in de vorm van voeding
Peter van Ee

‘Goedkoper’ klinkt in dit kader weliswaar negatief, met een ‘nare bijsmaak’, maar in feite is het tegendeel waar. Los van kosten-
besparing is het zoeken naar oplossingen in voeding namelijk veruit te prefereren boven de ellende die vaak gepaard gaat met gecompliceerde medische (en vaak langdurige) behandelingen, vaak gecombineerd met medicatie inclusief de veelal vervelende bijwerkingen. Kortom: voorkomen is beter dan genezen. Regulier onderhoud bij je auto kost nou eenmaal minder moeite dan het oplappen van een verwaarloosd exemplaar en eigenlijk is dat bij de mens precies hetzelfde. Vandaar het oplossingsgericht toepassen van de juiste voeding. Een prima ontwikkeling lijkt mij.

Goed voor jezelf zorgen en de juiste voeding tot je nemen, is dan ook zeer aan te bevelen. Mooie woorden die ik zelf in mijn leven ook vaak geadviseerd heb gekregen. Maar: wat is de juiste voeding? Op basis van DNA is heel goed vast te stellen welke voeding geschikt voor je is. Maar, een eenmalig DNA voedingsadvies is vooralsnog iets te algemeen. Het zou juist gewenst zijn dat je een dergelijk voedingsadvies gedurende de hele dag gaat ontvangen. Die kant gaan we op.

Leo op het werk! voert al gesprekken met diverse partijen die voedingsadvies op maat geven, gedurende de hele dag. Voeding wordt dus steeds meer écht maatwerk. Precies datgene wat wij als cateraars willen bieden. Onze gasten gaan we voorzien van deze ‘state of the art’ technologie. Vullen wordt voeden, maatwerk voeden. Zo gaan wij als cateraars een steeds mooiere en belangrijkere rol vervullen om onze gasten écht goed te adviseren op voedingsgebied. Op deze wijze gaan we ook zeker op directe wijze invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van onze gasten en daaruit voortvloeiend op indirecte wijze invloed krijgen op het ziekteverzuim en het hr-beleid van onze opdrachtgevers. Een prachtige ontwikkeling waar we vol op ingaan. Zowel qua aandacht, financiële support maar vooral ook: met heel veel energie. Op naar een nóg betere service-verlening. 

Peter van Ee, Leo op het werk! Leoophetwerk.nl

 

Reageer op dit artikel