artikel

Camera’s Landal leggen cateringontvoerders vast

Horeca

Bewakingscamera’s van Landal GreenParks Stroombroek in Braamt hebben de ontvoerders van cateraar Claudia Melchers vastgelegd. Dat zegt parkdirecteur Dick Jansen. Op de beelden van de camera is te zien hoe de bestelbus met cateraar Melchers het park oprijdt.

Naast het busje is op de banden van de bewakingscamera vastgelegd hoe de aankomst bij de receptie verliep. Enkele mannen en vrouwen meldden zich aan de balie met hun paspoorten. De eigenaresse van het Amsterdamse cateringbedrijf CMC werd onder een gefingeerde naam ingeschreven. De ontvoerders betaalden voor haar zelfs toeristenbelasting.

‘Ze stonden ineens aan de balie, de ontvoerders’, doet Jansen zijn verhaal in De Telegraaf. ‘In accentloos Nederlands vertelden ze dat ze een huisje voor drie weken wilden huren. Ze betaalden 1900 euro contant aan onze receptioniste. Ze waren met zijn vijven, zeiden ze. Twee mannen, drie vrouwen. De hoofdhuurder overlegde keurig een paspoort. Ze gaven drie woonadressen op en die klopten.’

Voor de vondst van het huisje in Braamt onderzocht de recherche meerdere bungalowparken. Op aanwijzing van Melchers doorzochten vier teams van de recherche systematisch alle bungalowparken in de Achterhoek. Melchers beschreef de woning waarin ze verbleef als een typische vakantiebungalow, waarna de recherche de zoektocht begon.

Terug naar nieuwsoverzicht