artikel

Topman Compass Group International stapt op

Horeca

De Britse topman Miké Bailey van cateraar Compass Group stapt op. Bailey heeft bekendgemaakt dat hij in de loop van volgend jaar terugtreedt bij de grootste cateraar ter wereld.

Bailey is al de tweede bestuurder die in korte tijd te kennen heeft gegeven Compass Group te verlaten. Eerder dit jaar maakte ‘chairman’ Francis Mackay bekend volgend jaar het cateringbedrijf de rug toe te keren.

De aankondiging van Bailey komt op het moment dat de Britse cateraar tegenvallende resultaten boekt. De afgelopen acht maanden stelde Compass de eerder afgegeven winstverwachting voor het boekjaar 2004-2005 al driemaal bij. Het is niet bekend of een direct verband is tussen de mededeling van Bailey en de slechte resultaten van de cateraar.

Compass zit midden in een reorganisatie, nadat de halfjaarwinst 23 procent lager uitkwam dan een jaar eerder. Om betere resultaten te boeken, wil de cateraar verschillende onderdelen afstoten. Gisteren werd bekend dat het bedrijfsonderdeel SPP, dat de catering verzorgt op luchthavens en stations, wordt verkocht.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel