artikel

Salade van pata negraham en gegrilde coquilles st. Jacques met ganzenleverkrul

Horeca

Ingrediënten: 320 g coquilles St. Jacques 6 g zeezout 20 g veldsla 20 g blette rouge 1/3 krop lollo biondo 0,5 dl olijfolie extra vierge 300 g pata negraham 100 g gerookte ganzenlever 20 g wintertruffel 10 g zeezout (grof) 0,25 dl olijfolie Bereidingswijze:Halveer de coquilles en grill ze. Bestrooi ze daarna met 6 gram […]

Ingrediënten:

 • 320 g coquilles St. Jacques
 • 6 g zeezout
 • 20 g veldsla
 • 20 g blette rouge
 • 1/3 krop lollo biondo
 • 0,5 dl olijfolie extra vierge
 • 300 g pata negraham
 • 100 g gerookte ganzenlever
 • 20 g wintertruffel
 • 10 g zeezout (grof)
 • 0,25 dl olijfolie

Bereidingswijze:
Halveer de coquilles en grill ze. Bestrooi ze daarna met 6 gram zeezout. Maak de verschillende slasoorten aan met de olijfolie. Snijd de ham en ganzenlever mooi dun op de snijmachine. Neem langwerpige borden, verdeel 2/3 van de hoeveelheid aangemaakte slasoorten over de lengte. Leg hier de pata negraham overheen.

Plaats de coquilles 2 minuten in de oven op 160 graden Celsius. Verdeel de rest van de sla over de borden. Leg ze op de pata negra. Leg daarop de ganzenleverkrullen en eindig met nog een laagje ham. Verdeel de coquilles over de borden. Leg hier ook ganzenleverkrullen op. Schaaf de wintertruffel eroverheen. Garneer olijfolie en grof zeezout zoals op de foto.

Reageer op dit artikel