artikel

Prijsuitreiking NK Maandag 8 januari

Horeca

Roger van der Vliet is dé topkastelein van Nederland. De caféman uit Groningen en werkzaam bij Café in den Herberg in Haren is voor de tweede maal achtereen winnaar geworden van het NK, klasse kasteleins. Direct na de bekendmaking in de HorecavArena in Amsterdam stak de winnaar twee vingers in de lucht, om zijn tweede […]

Roger van der Vliet is dé topkastelein van Nederland. De caféman uit Groningen en werkzaam bij Café in den Herberg in Haren is voor de tweede maal achtereen winnaar geworden van het NK, klasse kasteleins.
Direct na de bekendmaking in de HorecavArena in Amsterdam stak de winnaar twee vingers in de lucht, om zijn tweede overwinning te onderstrepen. Vreugetranen op zijn wangen maakte het feestbeeld helemaal compleet.
Syrco Bakker is maandag winnaar geworden van het Nationaal Kampioen Koks, categorie tot 25 jaar. De talentvolle kok is werkzaam bij een driesterrenrestaurant in Frankrijk en troefde de ‘Nederlandse koks’ af. Bakker werkt sinds vijf maanden bij Restaurant L’Arnsbourg in de Franse Elzas. Daarvoor was hij onder andere leerling bij restaurant De Librije in Zwolle waar hij samenwerkte met Maik Kuipers, de winnaar van vorig jaar.
Tweede bij de kookwedstrijd is Tom van de Veen van restaurant ’t Soerel in Epe geworden. Derde John-Patrick de Ruiter van het Kurkhaus in Scheveningen. Juryvoorzitter Wynand Vogel is erg te spreken over de deelnemende kooktalenten. ‘Ze hebben allemaal een goede achtergrond en ik denk en hoop dat ze doorgroeien, maar dat komt wel goed’, aldus Vogel.
Reageer op dit artikel