artikel

Het Harlekijntje

Horeca

Bereidingswijze: (recept voor tien broodjes) Voorbereiding: Maak 400 gr kalfsgehakt aan met sambal, kerrie, peper, zout en paneermeel. Modelleren en vullen met schijfjes gekookt kwartelei (15 st). Gaar dit in de oven. Bekleed 10 hoornpennen achtereenvolgens met filodeeg en plakjes Zeeuws spek. Dit krokant afbakken in de oven. Frituur 1 blaadje julienne gesneden filodeeg in […]

Bereidingswijze:

(recept voor tien broodjes)

Voorbereiding:

Maak 400 gr kalfsgehakt aan met sambal, kerrie, peper, zout en paneermeel. Modelleren en vullen met schijfjes gekookt kwartelei (15 st). Gaar dit in de oven. Bekleed 10 hoornpennen achtereenvolgens met filodeeg en plakjes Zeeuws spek. Dit krokant afbakken in de oven. Frituur 1 blaadje julienne gesneden filodeeg in de olie. Klop 200 gr monchou op met ketjap en gember.

Opbouw broodjes: Snijd 10 tijgerbolletjes open. Besmeren met boter en beleggen met een blaadje kropsla en een plukje gefrituurd filodeeg. Snijd het kalfsgehakt in 10 plakken, verwarm deze licht en leg ze op de broodjes. Hierop een bedje van rode bietenscheuten (2,5 gr per broodje). Spuit de monchou-mousse op de biet. Afgarneren met de hoorntjes van filodeeg en Zeeuws spek.

Kostprijs per broodje: €1,96

Verkoopprijs per broodje: €4,65

Tenzij anders vermeld, betreft het de receptuur voor één broodje. De kost- en verkoopprijs zijn per stuk en inclusief BTW. Specificatie recepten en overige informatie volgens opgave deelnemers.

Reageer op dit artikel