artikel

Jeunes Restaurateurs eren Cas

Horeca

Amsterdam heeft maandag 10 april jl. blij verrast opgekeken. Leden van de Jeunes Restaurateurs reden met hun partners in een historische tram door de hoofdstad. Aan boord legde de chef-kok van De Jonge Dikkert de laatste hand aan zijn amuses en toostten de gasten met champagne naar de lachende voorbijgangers. De unieke rit eindigde bij het tijdelijke restaurant Chez Cas dat JRE exclusief tot haar beschikking had.
Verslag en foto…

Jeunes Restaurateurs eren Cas

Als enige Nederlandse restaurantvereniging heeft JRE het tijdelijke restaurant Chez Cas een avond exclusief geboekt. Voorzitter Eugène van Angelbeek noemde het een eerbetoon aan grootmeester Cas Spijkers die hij beschreef als de Johan Cruijff van de kokswereld.

Speciaal voor deze avond was een keukenbrigade samengesteld uit zes chefs van de Jeunes Restaurateurs en werd de bediening medeverzorgd door gastheren en –vrouwen van de club. Voor Cas Spijkers was het daarom “heerlijk relaxed, want die jongens weten meteen wat ze moeten doen.”

Cas Spijkers noemde de eerste week in zijn restaurant een “heavy klus” en genoot ontspannen van deze thuiswedstrijd met de JRE. Aan het einde van de avond liet hij de complete witte en zwarte brigade (zie foto) in lijn naar voren komen. Cas had ze een yell geleerd: ‘We are cooks, we are white, we are fucking dynamite!

Fotocredit: Guus J. Baks

Reageer op dit artikel