artikel

Mijn 2012 – Alain Alders

Horeca

Alain Alders werd in 2012 verrast met een ‘waanzinnige’ surpriseparty. De chef-kok werd geëerd voor zijn 15-jarig dienstverband bij Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord en ‘zijn’ restaurant De Vrienden Van Jacob vierde het 10-jarig bestaan. Het jaar krijgt van hem een 8,5.

Mijn 2012 – Alain Alders

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?
‘Voor restaurant De Vrienden Van Jacob een 8,5. We halen ruim ons gestelde budget en we hebben de kosten goed in de hand.’

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?
‘De Vrienden Van Jacob bestond dit jaar 10 jaar en ik werkte er in 2012 15 jaar. Bernard (Lensink, red.), onze directeur, had een waanzinnige surpriseparty voor mij georganiseerd. Meneer Helder, Roger Rassin, Dennis Kuipers, Timo Muntz, Jeroen Robberecht, Hidde de Brabander, Arjen Rector en de keukenbrigade en de bediening van De Vrienden Van Jacob hadden een waanzinnige lunch georganiseerd. Daarbij ook nog eens 35 familieleden, vrienden en (oud-)collega’s uitgenodigd.

Was waanzinnig!!!!’

Wie is volgens jouw dé horecaman of -vrouw van 2012 en waarom?
‘Voor mij is dat Lucas Rive, helaas stopt hij na vele jaren bij De Bokkedoorns in Overveen. Ik vind het knap dat je zolang op zo een hoog niveau kunt presteren bij een werkgever.’

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?

‘Ik heb helaas nog niet in alle restaurants in de wereld gegeten en dat ga ik ook nooit redden. Dus wat dan mijn favoriet is, ik weet het niet! Ik zeg liever dat elke kok die met liefde voor zijn vak kookt het beste bezig is en gewaardeerd moet worden om zijn kunnen. Jammer genoeg is er vaak zoveel afgunst in de horeca. Als ik dan ga eten, dan het liefst alleen (natuurlijk graag met een mooie vrouw, maar dan ben ik alleen maar afgeleid).’

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?
‘Ons streven voor 2013 is het verloren punt bij GaultMillau terugwinnen. We gaan één zaterdag per maand een waanzinnige themalunch organiseren en we gaan het interieur van De Vrienden Van Jacob vernieuwen. Kom maar op met 2013!!’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?
‘De trend van 2013 en ook voor alle jaren er na is: blijf bij jezelf, er is al genoeg poeha. Het zal een zwaar jaar worden waarin we moeten blijven zoeken naar creatieve manieren om een goed resultaat te halen.’

Reageer op dit artikel