artikel

Horeca Top 100 2017 nummer 49: Bagels & Beans

Horeca 661

Jongvolwassenen trekken niet zelden rond hun twintigste de wijde wereld in, het buitenland lonkt. Voor koffie- en lunchketen Bagels & Beans is dat niet anders. Ronald Bakker en Ninande Thio openden in 1996 de eerste in Amsterdam, nu de keten 20 jaar is, zoekt Bakker buitenlandse expansie.

Horeca Top 100 2017 nummer 49: Bagels & Beans

De eerste Bagels & Beans buiten Nederland staat in Aken, en de broodjes- en koffieketen wil graag verder groeien in Europa. Maar ook in Nederland moeten er dit jaar tien bij. Gouda, Maastricht en de tweede in Breda zijn al open. ‘We krijgen bijna dagelijks de vraag van mensen of er ook een Bagels & Beans in hun woonplaats of buurt komt’, zei Bakker in een interview met Franchise+. ‘Wij vinden dat iedere plaats een eigen Bagels & Beans verdient. De komende jaren willen we daarom flink uitbreiden. We richten ons hierbij op woonplaatsen vanaf zo’n 35.000 inwoners.’

Operationeel directeur Lizan van der Pol ziet tevreden dat de omzet per vestiging stijgt, en is ook blij dat er geen vestigingen meer in eigen beheer zijn: Bagels & Beans is een 100 procent franchiseketen geworden.

Vestigingen: 68
Omzet: €29,8 miljoen (€25,5 MLN)  16,9%
Rapportcijfer: 8 / Economisch klimaat: 8
Verwachte omzetgroei: 15%
Bagelsbeans.nl

Reageer op dit artikel