fotoreportage

Sfeerreportage wedstrijd Lekker Anders

Horeca 138

Sfeerreportage wedstrijd Lekker Anders

Volgens velen de meest leuke editie van De Lekkerste Wedstrijden: Lekker Anders. Deze categorie is specifiek bedoeld voor horecamedewerkers met een arbeidsbeperking. De opdracht is om live op het podium van vijf identieke lunchgerechten te bereiden. Dertien kandidaten waagden woensdag 9 januari op de Horecava een kans op de felbegeerde beker. Bekijk hier een sfeerverslag van de wedstrijd.

Anouska Hendriks heeft met haar lunchgerecht ‘Varkentje eet appel’ de vakwedstrijd ‘Lekker Anders’ gewonnen op de Horecava 2019. De vakwedstrijd is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden.

De vakjury van Lekker Anders prees het winnende lunchgerecht vanwege ‘de enorme smaaksensatie’ ondanks het beperkt aantal ingrediënten van vijf stuks. ‘Varkentje eet appel’ was volgens de jury een mooi uitgebalanceerd broodje met gerookte ribeye, appels en gedroogde vijgen in combinatie met een smaakvolle dressing van port en balsamico.

Anouska Hendriks werkt bij Lunchcafé De Zoetelaar, een dagbestedingslocatie van zorginstelling Ipse de Bruggen in Zoetermeer.

Philip van der Sar van Stads Koffyhuis in Delft werd tweede en Casper van der Linde – van Sophie Revalidatie in Delft eindigde als derde.

Er deden dertien kandidaten mee aan Lekkerste Lunchgerecht Anders. De wedstrijd is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos.

Bekijk hieronder een sfeerverslag van de wedstrijd, met daarin alle deelnemers en hun gerechten.

Foto's

Reageer op dit artikel